• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Ambulans olayı alevleniyor!

Sağlık Bakanlığı, "ambulanslarda şok cihazı olmadığından dolayı Metin Redif vefat etti" şeklindeki iddiaları yalanladı.
Ambulans olayı alevleniyor!

Geçtiğimiz akşam Girne'nin Alsancak bölgesindeki Yeşiltepe sakini 44 yaşındaki Metin Redif, geçirttiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetmişti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kıbrıs Türk Serbes Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB), Metin Redif'in ambulansta elektro şok cihazı olmadığından dolayı yaşamını yitirdiğini iddia etmiş, ambulansların eksik teçhizatla göreve çıktığını savunmuştu. 


İlgili Haber:

Şok cihazı olmadığından dolayı hasta hayatını kaybetti!


 

KTSÇHB, gerçekleştirdiği açıklamada olayla ilgili yetkililere seslenmiş ve açıklama talebinde bulunmuştu.

Sağlık Bakanlığı ise bu talebi yanıtsız bırakmayıp iddiaları yalanlayan bir açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Saat 23.13’de 0533825.... nolu telefondan hastanın yakını olup, olay yerinde olmayan bir kişi 112 hızır servisimizden yardım istedi. Arkadaşının fenalaştığını söyledi.112 görevlisi olay yerinden birinin telefonunu istedi. Kişi 0533856…. Nolu numarayı verdi. Onu birkaç kez aradılar ama telefon meşgul çıktı. Sonunda 0533856.... nolu telefon cevap verdi ve olay adresi alındı. Bu sırada cevap veren kişi eşinin nefes almadığını söyledi.

Saat 23.18'de Lapta 112 Hızır olay yeri olan Yeşiltepe’ye hareket etti ve 23.30’da oraya vardı. 23.32’de vakanın kalbinin durmuş olduğunu ve nefes almadığını merkeze duyurup müdahaleye başladı. Bu sırada ülkemizde uygulanan 112 prosedürü gereği, ambulansa alınmış kritik bir vaka söz konusu olduğundan Girne’den ikinci ekibi çağırdı. Girne ekibi 23.33’den hareket etti. 23.46’da olay yerine gitti. Vakanın müdahalesini beraber yapmayı sürdürdüler. Saat 00.22’ye kadar bu sürdürüldü. Hemen monitorize edilmiş damar ve hava yolu açık tutulmuştur. Çağrı alan ve Lapta’da bekleyen ambulansımızda, her ambulansta olduğu gibi elektro şok cihazı (defibrilatör) mevcuttu.  Nitekim bu cihazlar monitörlerle aynı düzenek içindedirler. Ancak bu cihazı kullanma endikasyonu olan ve halk dilinde “kalp fırtınası” olarak bilinen ventrikülerfibrilasyon veya ventrikülertaşikardi olayı yoktu. Aksine hasta ilk görülüp monitorize edildiğinde düz çizgi alınmış ve hemen yapılması gereken kalp masajına başlanmıştır. Entübe edilmiştir. Kısacası 112 ekibimiz elinden gelenin en iyisini yapmış ancak hasta geri kazandırılamamıştır.

Söz konusu kişiye defibrilatör yani elektro şok cihazının bulunmadığı için uygulanmadığı yönündeki yanıltıcı söylemler bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allahtan rahmet diler, yaslı ailesine sabırlar dileriz.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20