• BIST 13122.58
  • Altın 6746.48
  • Dolar 48.6719
  • Euro 55.9966
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Ara emri için mahkemeye başvuru yapıldı...

DAÜ'deki AVM krizi sürüyor...
Ara emri için mahkemeye başvuru yapıldı...

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, DAÜ sınırları içerisine yapılacak olan AVM inşaatının durdurulması için yasal süreç başlatılması için mahkemeye başvurdu.

Gamze PİR BAYKUR

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), Doğu Akdeniz Üniversitesi sınırları içerisinde yapılacak olan AVM inşaatının durdurulması için Mağusa Kaza Mahkemesi’ne ara emri başvurusunda bulundu. Yasal prosedürlerin yerine getirilmediği için konuyu yargıya taşıma kararı alan KTEZO, dün Mağusa Kaza Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı.

TULGA: “DAÜ, TİCARİ KAYGILAR İÇERİSİNE GİRDİ...”

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, yaptığı basın açıklamasında DAÜ’nün kiraladığı arazi üzerinde yapılacak olan AVM inşaatı ile ilgili olarak bugüne kadar yaptıkları incelemelerde yasal prosedürlerin yerine getirilmediğini, inşaat izninin alınmadığını ve ÇED raporunun onaylanmadığını tespit ettiklerini belirtti. Tulga, konu projenin devasa bir yatırım olmasından dolayı bölgedeki esnafın, insanların ve yatırımcıların bilgilendirilmediğini söyledi. Bir eğitim kuruluşu olan DAÜ’nün eğitimin ötesinde ticari kaygılar içerisine girdiğini ifade eden Tulga, DAÜ’nün, kent-üniversite bağlamında ilişkiyi sağlaması gerekirken bölgede tam bir tekelleşme yaratacak bir girişimde bulunduğunu belirtti.

POLİLİ: “HALKLA DALGA GEÇEREK KAÇAK İNŞAAT YAPIYORLAR...”

KTEZO avukatı Öncel Polili, Mağusa Belediyesi’nin gözü önünde izni, kaydı ve ruhsatı olmayan bir inşaatın yapıldığını ve Mağusa Belediyesi’nin bu duruma  tüm Mağusa halkı ile sivil toplum örgütlerinin itirazlarına rağmen ses çıkarmadığını belirtti. AVM’lerin tekelleştirme olduğunun herkes tarafından bilindiğini dile getiren Polili, Mağusa’yı ileri götürecek en önemli iki kurum olan DAÜ ile Mağusa Belediyesi’nin iş birliği yapıp halkla dalga geçerek kaçak inşaatlar yükselttiklerini kaydetti. Polili, yapılan tüm uğraşlara rağmen haklarını mahkemede aramak zorunda kaldıklarını ifade ederek, inşaatın durdurulması talebiyle mahkemeye ara emri başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20