• BIST 13122.58
  • Altın 6738.76
  • Dolar 48.6694
  • Euro 56.0179
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 16 °C

Aspava Spor Kulübü Uluslararası Açık Su Yüzme Maratonu Pazar günü yapılacak

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu himayelerinde 5. Aspava Spor Kulübü Uluslararası Açık Su Yüzme Maratonu pazar günü saat 10.00’da Yedidalga Aspava’da yapılacak.
Aspava Spor Kulübü Uluslararası Açık Su Yüzme Maratonu Pazar günü yapılacak

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu himayelerinde 5. Aspava Spor Kulübü Uluslararası Açık Su Yüzme Maratonu pazar günü saat 10.00’da Yedidalga Aspava’da yapılacak.

“Hayatları Değiştiriyor” sloganı ile yapılacak yarışmaya toplam 127 lisanslı sporcu katılacak, saat 10.00’da başlayacak yarış 1 saat 45 dakika sürecek ve toplam 3 km mesafeyi içerecek.

Yarışma ile ilgili bugün Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde düzenlenen basın toplantısında Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Aspava Spor Kulübü Başkanı Mustafa Korkut, Yönetim Kurulu üyesi Caner Aspava, Kulüp üyesi Osman Akkuş ve milli sporcu Cahit Bozatlı konuşma yaptı.

KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması noktasında spor ve kültürel faaliyetlerin önemli rolü bulunduğunu dile getirerek, komisyonun bu tarz etkinliklere destek verdiğini belirtti.

Karaokçu, spor ve kültürel etkinliklerle gençleri bütünleştirdiklerini söyleyerek, bu etkinliklere katılımın her geçen gün arttığını kaydetti.

Ülkenin iklim ve coğrafi koşullarının her türlü sporun yapılmasına olanak verdiğini söyleyen Karaokçu, su sporlarının da yıl boyunca yapılabildiğini belirtti.

Karaokçu, su sporlarına emek veren, önemli başarılara imza atan sporcular bulunduğunu dile getirerek, etkinliğe destek vermekten mutluluk duyduklarını kaydetti.

KORKUT

Aspava Spor Kulübü Başkanı Mustafa Korkut, maraton çerçevesinde yapılan hazırlıklar ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Korkut, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun verdiği destekle yüzme maratonunu daha da geliştirme ve en iyisini yapma sorumluluğunu hissettiklerini, yarışmaya ilginin yüksek olduğunu belirtti.

Yarışmaya bir haftada 120 sporcunun kayıt yaptırdığını ayrılan kontenjanın dolduğunu, sporculardan 107’sinin yurtdışından geleceğini söyleyen Korkut, sporun önemine işaret etti.

Korkut, tüm hazırlıkların tamamlandığını, her türlü önlemin alındığını söyleyerek, etkinliğe katkı koyan başta Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu olmak üzere herkese teşekkür etti.

ASPAVA

Aspava Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Caner Aspava da yarışmanın büyük emekler verilerek hazırlandığını kaydetti. 

Aspava, açık suda emniyetin önemli olduğunu söyleyerek, yarışma sırasında herhangi bir sorun yaşanmaması adına tüm önlemlerin alındığını vurguladı.

AKKUŞ

Aspava Spor Kulübü üyesi Osman Akkuş da hakemlerin görevlerini en iyi şekilde yapacağını belirtti.

Akkuş, derecelerin alınması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

BOZATLI

Milli sporcu Cahit Bozatlı da yarışmaya iki yıldır katıldığını hedefinin ilk üçe girmek olduğunu belirtti.

Hedefe ulaşmak adına planlı ve ciddi şekilde hazırlık yaptığını söyleyen Bozatlı, kulübünü en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağını kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20