• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Ataoğlu: İstanbul’dan Dünya’ya pencere açtık

Dünya’nın en büyük ve en prestijli turizm fuarlarından biri olan 23. Doğu Akdeniz uluslararası turizm ve seyahat Emitt fuarı bugün İstanbul'da açıldı.
Ataoğlu: İstanbul’dan Dünya’ya pencere açtık

Dünya’nın en büyük ve en prestijli turizm fuarlarından biri olan 23. Doğu Akdeniz uluslararası turizm ve seyahat Emitt fuarı bugün İstanbul'da açıldı.

 

31 Ocak 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek emitt 2019 turizm fuarında Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu başkanlığında sektör temsilcilerinden oluşan bir heyet ülkemizi temsil ediyor.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla açılan fuarda Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da bir konuşma yaptı.

 

Kuzey Kıbrıs’ın bir çok değeri içinde barındıran 10000 yıllık tarihi geçmişe ev sahipliği yapan bir ülke olduğuna vurgu yapan Bakan Ataoğlu yılın 10 ayında denize girilebileceğine dikkat çekti.

 

Turistlereyerelhalkileyaşayabileceklerialternatiflersunuyoruz...

KuzeyKıbrıs’dagünümüzünbilinçlituristlerinebiryandansürdürülebilirturizmidestekleyenbirdestinasyonsunmayagayretettikleriniifadeedenBakanAtaoğlu, biryandan da gezginlereziyaretettikleribölgeninyerelhalkıileyaşayabilecekleri, ülkemizinkültürüneyakındantanıklıkedebilecekleriseçeneklersunmakiçinpolitikalargeliştirdiklerinivurguladı.

Özellikli ürünlerimiz ile alternatif yaratıyoruz...
Fuarların Kuzey Kıbrıs’a olumlu geri dönüşümleri bulunduğunu belirten Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın dünyaya açılan önemli bir pencere olan emit fuarında yer alarak özellikli ürünleri ile turizm pazarına alternatif bir destinasyon olduğunu gösterme fırsatı bulduğunu söyledi.   

Alternatif turizm modelleri geliştiriyoruz...

Kuzey Kıbrıs’ın kitle turizmi yanında sağlık, spor, kongre, eko gibi alternatif turizm modelleri ile de dünyaya pek çok kıymetli ürün sunduğunu dile getiren Ataoğlu, KKTC’deki turizm gelirlerinin artması için büyük uğraş verildiğini vurguladı.

 

Ersoy ile görüş alışverişinde bulunduk...

Fuar etkinlikleri kapsamında KKTC standını ziyaret eden Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u da sektör temsilcileri ile birlikte ağırlayan Bakan Fikri Ataoğlu, Ersoy ile ülkeler arası işbirliğinin arttırılmasına yönelik görüş alış verişinde bulundu.

 

Ataoğlu ile birlikte fuara KKTC’den KITOB, KITSAB, RESBİR, Sağlık Turizmi Konseyi, eko turizm kooperatifi, acente ve otel yetkilileri ile diğer sektör temsilcileri katılıyor.Bu yıl Girne kalesindeki batık gemi konsepti ile fuara katılan turizm ve çevre bakanlığı standının yine büyük ilgi görmesi bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20