• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C

Bakan Çavuşoğlu, Sanatçı Caymaz’ı kabul etti

Bakan Çavuşoğlu, Sanatçı Caymaz’ı kabul etti
Bakan Çavuşoğlu, Sanatçı Caymaz’ı kabul etti

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kıbrıs’ın ilk fantastik romanı “Safir”in yazarı, sanatçı Kemal Behcet Caymaz’ı kabul ederek görüştü.

Yürüttüğü çalışmalar ve projeler hakkında Bakan Çavuşoğlu’na bilgi veren Caymaz, Safir” kitabının Türkçe ve İngilizce versiyonu ile safir serisi için çizdiği bir illüstrasyon çalışmasını Çavuşoğlu’na takdim etti.

CAYMAZ

Safir’in Kıbrıs’ın ilk fantastik romanı olduğunu ve Kıbrıs Türk Edebiyatı’nda bir eksikliği doldurduğunu söyleyen Caymaz, kitabın Kıbrıs Türk Edebiyatı Ansiklopedisi’ne girdiğini belirterek, gerek eleştirmenlerden gerekse okurlardan çok olumlu görüşler aldığını ifade etti. 

Safir’in ilerleyen dönemde fantastik dizi serisi olarak Netflix platformunda gösterime girmesi için çalışmalar yürütüldüğünü de sözlerine ekleyen Caymaz, senaryonun hazır olduğunu ancak bu dönemde Koronavirüs nedeniyle çalışmalara ara verildiği söyledi.

Kültür Dairesi’nin katkılarıyla geçtiğimiz yıl İstanbul’da gerçekleştirilen TÜYAP Kitap Fuarı’na katıldığına ve kitabın ingilizce ve rusça tercümesinin Kültür Dairesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildiğine dikkat çeken Caymaz, katkılarından dolayı Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na ve Kültür Dairesi’ne teşekkür etti.

ÇAVUŞOĞLU

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise kabulde gerçekleştirdiği konuşmada Kıbrıs Türk Halkı içerisiniden çok değerli ve önemli sanatçıların yetiştiğini ve yetişmeye devam edeceğini belirterek, Kemal Behcet Caymaz’ın da bu değerli sanatçılarda biri olduğunu ifade etti.

Kendisinin de edebiyat mezunu olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Okumayı çok seven biri olarak, böylesi ilgi çekici bir eser üreten Caymaz’ı tebrik ederim.” dedi.

Kültür Dairesi aracılığıyla ülkemizde kültür, sanat ve edebiyat alanında faaliyet gösteren bir çok sanatçıya destek verdiklerini de sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk Halkı’nın sesini dünyaya duyuracak olan her türlü çalışmalaya, imkanları doğrultusunda destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Çavuşoğlu konuşmasının sonunda Caymaz’a çalışmalarında başarılar diledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20