• BIST 10759.56
  • Altın 6278.79
  • Dolar 49.9618
  • Euro 55.9053
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

Başbakan Yardımcısı Fikret Yıldız’ı kabul etti

Başbakan Yardımcısı Fikret Yıldız’ı kabul etti

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Başkanı Fikret Yıldız’ı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, TUTAP Başkanı Yıldız, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Gündüz’ün yeni görevinin hayırlı olmasını diledi ve ziyaret sebeplerinden bahsetti.

“DÜNYA MİRASI TÜRKİYE TANITIM PROJESİNE KUZEY KIBRIS’I DA DAHİL ETME DÜŞÜNCEMİZ VAR”

Yıldız, Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu’nun özellikle Türkiye’nin kültürel anlamdan tanıtılması ve yabancı turistlerin bilgi sahibi olması amacıyla çalıştığını ve bu bağlamda ‘Dünya Mirası Türkiye Tanıtım Projesi’ni geliştirdiklerini anlattı.

Böylesi güzel bir projeye Kuzey Kıbrıs’ı da dahil etme düşüncesinde olduklarını vurgulayan Yıldız, öncelikli hedefleri arasında KKTC’ye temsilcilik açmanın da bulunduğunu söyledi.

Türkiye’de yaşayan vatandaşların KKTC’nin kültürel mirası hakkında bilgi sahibi olmadığını da belirten Yıldız, bu proje ile KKTC’nin daha fazla tanınacağını kaydetti.

GÜNDÜZ: “ELİMİZDEN GELEN KATKIYI YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz ise TUTAP yetkililerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek ülke turizmi açısından yapılması düşünülen her projeye açık olduklarını söyledi.

Gündüz, Bakanlık olarak ülke turizminin geliştirilmesi ve özel ilgi turizminin çeşitlendirilmesi açısından tanıtımlara devam ettiklerini belirtirken, ciddi ambargolara maruz kaldıklarını da ifade etti.

Sunulan projenin çok değerli olduğunu kaydeden Gündüz, “Böylesi bir projeye KKTC’nin de dahil edilmesi ülke turizmi açısından memnuniyet vericidir” dedi. Gündüz, projeyi bakanlık yetkilileri ile değerlendirdikten sonra bir yol haritası çizip neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunabileceklerini de belirtti.

Gündüz, son yıllarda ülke turizminin geliştiğini vurgularken, mevcut yatak kapasitesinin 20 bin seviyelerinde olduğunu, bu sayının 6 ay sonra 25 bin seviyelerine çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20