• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Baybars: “Mesleği olmayanlara meslek edindirme önemli bir adım”

Mahkumların topluma kazandırılması ve meslek edindirilmesi amacıyla temmuz ayında imzalanan protokol kapsamında, Merkezi Cezaevi’nde kurslar başladı.
Baybars: “Mesleği olmayanlara meslek edindirme önemli bir adım”

Mahkumların topluma kazandırılması ve meslek edindirilmesi amacıyla temmuz ayında imzalanan protokol kapsamında, Merkezi Cezaevi’nde kurslar başladı.

Mahkumların Topluma Kazandırılması ve Meslek Edindirilmesi Projesi altında 9 alanda atölyeler hazırlandı ve kurslar başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası işbirliğinde düzenlenen kursların başlaması üzerine Merkezi Cezaevinde tören düzenlendi.

BAYBARS

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, mahkumların rehabilitesi ve topluma yeniden kazandırılması yönünde, cezaevinde uyuşturucu suçundan bulunan mahkumlara yönelik program geliştirdiklerini, bunun yanında mahkumların ekonomik ve kültürel hayata hazırlanması için de kültürel ve sanatsal aktiviteler düzenlediklerini ifade etti.

Baybars, kişilerin mahkumiyet sürelerinin sona ermesinden sonra karşılaştığı en büyük sıkıntının iş bulmak olduğunu, dolayısıyla mahkumları topluma kazandırma projesinde mesleği olmayanlara cezaevinde meslek edindirme adına atılan adımı çok önemsediklerini söyledi.

BURHAN

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Burhan, merkezi cezaevine bir rehabilitasyon, yapılan hatalarla yüzleşme, kendini geliştirme merkezi olarak bakılması gerektiğini, kişilerin kendini mesleki açıdan geliştirebilmesinin de bu süreci olumlu etkilediğini söyledi.

Üretken olmayan toplumlarda suç oranının yüksek olduğunu ifade eden Burhan, Mesleki 9 alanda kurs ve atölyeler hazırlandığını, bu çalışmaların mahkumların meslek kazanması için katkı yapacağını, kurs sonunda kalfalık belgeleri de verileceğini söyledi.

KANBER

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, mahkumların mesleki eğitim almasıyla ilgili projeyle hedeflerinin, mahkumları mahkumiyetlerinin sona ermesiyle özgür bir ekonomik birey olarak topluma kazandırmak olduğunu ifade etti. 

Kanber, kurslarda, hem atölye hem de teori içeren bir model uyguladıklarını belirtti.

BİLMEM

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, cezaevinin yüksek duvarlarla çevrili tecrit mekanı olmadığını noktasından hareketle, mahkumları sosyal ve kültürel olarak gelişmiş, meslek sahibi bireyler olarak topluma kazandırmayı hedef edindiklerini söyledi.

Bilmem, artmakta olan suç oranlarını aşağıya çekmenin yolunun eğitimden geçtiğini, bundan dolayı bu projelerin bir sorumluluk olduğunu söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20