• BIST 13433.77
  • Altın 6816.73
  • Dolar 48.6681
  • Euro 56.047
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 31 °C
  • Güzelyurt 33 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 18 °C

Bisiklet Federasyonu'ndan protesto sürüşü

Bisiklet Federasyonu'ndan protesto sürüşü

Bisiklet Federasyonu, hafta sonu meydana gelen ve üç bisikletçinin yaralandığı kazanın ardından eylem kararı aldı.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir, çarşamba sabahı 07.30'da Gönyeli Çemberi'nde toplanacak bisikletçilerin, "polisin güvenliği sağlayacağı" bir sürüşle Başbakanlık ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na gidileceğini açıkladı.

“TRAFİKTE BİSİKLETLİYE SAYGI”

Amacın "trafikte bisikletliye saygı" konusuna dikkat çekmek olduğunu ifade eden Adademir, "Maalesef istenmeyen bir olay yaşadık. Kabul edilebilir değil. Her gün benzer kazalar atlatılıyor" dedi.

Adademir, "bisiklet yolu kültürünün" artık ülkede de yerleşmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle deva etti:

"Bisiklet sadece bir yarış aracı değil. Biz, göreve geldiğimiz günden itibaren, bisikletin aynı zamanda bir ulaşım aracı olduğunun da altını çiziyoruz. Bisiklet kullanımı hızla yayılıyor. Bisiklet kullanan insan sayısı artıyor. Maalesef, sadece spor bakanlığı değil, yol güvenliğini sağlaması gerekenler de toplumun gerisinde kalıyor.

Bisiklet yolları, artık olmazsa olmaz. Sadece bisikletliler değil, yayalar ve engelliler de bu yolları güvenle kullanabilirler. Her yeni yol projesi için adım atılırken, sadece araçların değil, bisikletli, yaya ve engellilerin de ulaşımının düşünülmesi gerekiyor.

Mevcut yollarda ve yeni yapılacak yollarda artık olmazsa olmaz, bisiklet yolu ve yaya yollarının ayrılması gerekmektedir. Biz federasyon olarak göreve başladığımız günden itibaren gerekli girişimleri yaptık.

Maalesef, korktuğumuz olay, başımıza geldi. İyi ki, arkadaşlarımız daha ciddi yaralar almadan olayı atlattılar."

"HERKESİ BEKLİYORUZ..."

Adademir, çarşamba günü Gönyeli Çemberi'nde toplanacak bisikletseverlerin, sporcuların ve vatandaşların, Başbakanlık ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na tepki sürüşü yapacağını kaydetti.

Adademir, "Tepki verme günü geldi. Ortak bir tepki verirsek, eminim bu ülkede çağdaş trafik güvenliğine yönelik de aynı zamanda bir katkı yapmış olacağız" ifadesini kullandı.

Adademir, "Bisikletinizi alın ve gelin, ortak tepkimizi güçlü bir şekilde verelim"  diyerek eyleme katılmaya çağırdı.

DEMİRHAN’DAKİ KAZADA 3 BİSİKLETLİ YARALANMIŞTI

Demirhan’da dün meydana gelen kazada, bir aracın dikkatsizlik sonucu bir grup bisikletliye çarpması sonucu üç bisikletli yaralanmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20