• BIST 13530.91
  • Altın 6817.42
  • Dolar 48.6682
  • Euro 56.0223
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

BKP BM Genel Sekreterinin raporunu değerlendirdi

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum lideri, Birleşmiş Genel Sekreterinin uyarılarını dikkate almaya ve Kıbrıs sorununun çözümü için olumlu adım atmaya çağırdı.
BKP BM Genel Sekreterinin raporunu değerlendirdi

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum lideri, Birleşmiş Genel Sekreterinin uyarılarını dikkate almaya ve Kıbrıs sorununun çözümü için olumlu adım atmaya çağırdı.

BKP Parti Meclisi, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Güvenlik Konseyi’ne sunduğu Kıbrıs raporuyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada,  “BKP, Genel Sekreter Guterres’in Kıbrıs’ta çözüm umudunun canlı olduğu, statükonun kabul edilmez olduğu görüşünü ve yeni görüşme sürecinin iyi bir ön hazırlık yapılarak başlaması hedefini selamlamaktadır” denildi.

“İlk defa yeni seçeneklerin de masaya konulabileceğinin, tarafların bu konuda serbest olduğunun vurgulanması, eski süreçlerin aksine yeni görüşme sürecine yeni bir boyut getirmiştir” ifadelerine yer verilen açıklamada, BM Genel Sekreteri’nin, geçici özel temsilcisi Lute’yi Kıbrıs’a göndereceğini açıklamasının olaya ne kadar ciddi yaklaştığının göstergesi olduğu kaydedildi.


“SONU GELMEYEN MÜZAKERE SÜRECİNİN TERK EDİLDİĞİNİ GÖSTERMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİDİR”

Sonu gelmez görüşme süreçlerinin terk edilmesi ve kısa vadede sonuç alma hedefinin konmasının olumlu yönde atılmış bir adım olduğuna işaret edilen açıklamada, “Bu adım, sonu gelmeyen müzakere sürecinin terk edildiğini göstermesi açısından önemlidir” denildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Doğu Akdeniz’deki doğal gazın iki toplumun ortak malı olduğunu vurgulaması ve bu çerçevede toplumları iş birliği yapmaya çağırmasının yerinde bir adım olduğu kaydedilen açıklamada, “BKP gelinen aşamayı ihtiyatlı bir iyimserlikle değerlendirmektedir. BKP Parti Meclisi her iki toplum liderini, Guterres’in uyarılarını dikkate almaya, Kıbrıs sorununu BM Parametreleri ve Guterres belgesi temelinde en erken zamanda çözmeye çağırır ve tarafların karşılı adımlar atmasını talep eder” denildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20