• BIST 10759.56
  • Altın 6275.05
  • Dolar 49.9654
  • Euro 55.8576
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

“BM, sorumlunun artık Rum tarafı olduğunu görmeli”

Sosyal Demokrat Parti (SDP), Mont Pelerin’deki müzakerelerin sonuçsuz kalmasına rağmen, beşli görüşmenin yapılacağı umudunu taşıdığını açıkladı.
“BM, sorumlunun artık Rum tarafı olduğunu görmeli”

“BM’nin, gözetiminde sürdürülen görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının sorumlusunun Rum tarafı olduğunu görmesi gerektiğini”  kaydeden SDP, Rum tarafına da “paylaşmayı bilme” çağrısı yaptı.

SDP Genel Başkanı Tözün Tunalı “çözümsüzlüğün faturasını Rum tarafı ödemelidir” başlığıyla yayımladığı açıklamada, yarım asra yakın zamandır Kıbrıs konusunda sürdürülen görüşmelerde gelinen aşamada Rum tarafının katı tutumundan dolayı çıkmaza girilmesinin nedeninin artık belli olduğunu ifade etti.

Tunalı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yıl sonuna kadar anlaşma olabilir vurgusuna karşılık Rum lider Nikos Anastasiadis’in “masadan kaçması ve ikinci İsviçre zirvesindeki art niyetli ve uzlaşmaz tutumu nedeniyle” her iki toplumun da hayal kırıklığı yaşadığını kaydetti.

Tözün Tunalı, Türkiye ve Yunanistan’ın devreye girmesiyle sorunların aşılmasının uzak ihtimal görülmediğini savunarak, Rum tarafının, anlaşmazlığın bir yarar getirmeyeceğini görmesini arzuladıklarını belirtti.

BM’nin Rum kesimi üzerinde daha etkin olmasını ve gözetiminde sürdürülen görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının nedeninin artık Rum tarafı olduğunu görmesi gerektiğini ifade eden Tunalı, Türkiye ve KKTC yetkililerinin çözüm için her türlü girişimde bulunduğunu kaydederek sorumlunun Yunanistan ve Rum tarafı olduğu görüşünü belirtti.

Çözümsüzlüğün, adadaki enerji kaynaklarının kullanımını etkileyeceğine işaret eden SDP Genel Başkanı Tözün Tunalı, Türkiye’nin ada üzerindeki garantörlük hakkını kullanarak atılacak her adımda karşı önlemlerle hak arayacağını kaydetti.

Partisinin, halen Kıbrıs görüşmelerinde sorun yaşanmasına rağmen genç kalınmadığını görerek Rum kesimine çağrıda bulunmak istediğini de belirten Tunalı, “Bu ada senin değildir.Bu ada üzerinde Türk insanları da yaşamaktadır.Paylaşmasını bileceksiniz.İleride daha büyük sorunların yaşanmaması ve Kıbrıs’ın barış adası olması için herkesin büyük özveri ortaya koymasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tunalı, görüşmelerin hayal kırıklığı yaşatmasına rağmen beşli görüşmelerin yapılacağı umudunu taşıdıklarını da ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20