• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Bu akşam gecelerin gecesi: Kadir gecesi

Bu akşam gecelerin gecesi: Kadir gecesi

Kadir Gecesi bu akşam idrak ediliyor.

Din Görevlileri Sendikası (Din Gör Sen) Başkanı Süleyman Çakır, Kadir Gecesi nedeniyle yayınladığı mesajda, “Bu gece Kur’an’ın inmeye başladığı, yani İslam’ın doğduğu gecedir” dedi.

Çakır mesajında “Kutsal Kitabımız Kur’an’ın inmeye başladığı bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu yine Kur’an’da, Kadir Gecesinin faziletini anlatan ve aynı adla anılan surede açıkça belirtilmektedir” derken bu gecenin, fert, toplum ve insanlık açısından yeni bir başlangıç demek olduğunu belirtti.

Çakır, “aynı zamanda gerçek kendimizi bulmanın, seçimlerimizden kaynaklanan özgürlüğü doyasıya yaşamanın, Hak’ka kul olmanın, halka muhabbetle bakabilmenin de yolunu açacaktır” dedi.

Çakır, bu gecede yapılacak ibadetlerin başında bol bol Kur’an okumak geldiğini, çünkü; Kur’an’ın adaleti, işi ehline vermeyi, hakka rızayı, sevgiyi, yardımlaşma ve kardeşliği, doğruluk ve dürüstlüğü emrettiğini söyledi.

Çakır mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Peygamber Efendimiz faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah'tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermektedir.

Öyleyse, bu mübarek gecede bu ramazan ayını bin aydan daha hayırlı hale getirmek için Yüce Allah'tan bize imanı - Kur'an-ı sevdirmesini, bizleri samimiyetten ve doğru olduğunu belirttiği yoldan ayırmamasını, kalplerimizi eğriye meylettirmemesini ve bizleri affetmesini dileyelim.

Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın ve İslâm âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu müstesna gecede yapacağımız dua ve yakarışların hayır ve hasenatın sıkıntılı kardeşlerimizin dertlerine merhem olmasını, bütün insanlığa huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20