• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 1 °C

DAÜ Rektörlüğü: “Tüm aktörlerin imar planı çalışmalarına destek vermeleri gerektiğini düşünüyoruz”

DAÜ Rektörlüğü yazılı açıklamasında, birkaç günden beri Kuzey Kıbrıs genelinde yaşanan doğal felakette meydana gelen can kayıplarından ve birçok yerleşim yerindeki tahribattan büyük bir üzüntü duyduğunu kaydetti .
DAÜ Rektörlüğü:  “Tüm aktörlerin imar planı çalışmalarına destek vermeleri gerektiğini düşünüyoruz”

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü,  büyük tartışmalara neden olan Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi Bölgesi Emirnamesi’nin gözden geçirilerek bir an önce yürürlüğe girmesini, Gazimağusa İskele Yeniboğaziçi İmar Planı’nın en makul sürede hayata geçirilmesini ve sağlıklı bir biçimde uygulanabilmesi için gerekli zeminin oluşturulmasını desteklediklerini bildirdi.
DAÜ Rektörlüğü yazılı açıklamasında, birkaç günden beri Kuzey Kıbrıs genelinde yaşanan doğal felakette meydana gelen can kayıplarından ve birçok yerleşim yerindeki tahribattan büyük bir üzüntü duyduğunu kaydetti .
Rektörlük açıklamasında,  “Dünyamızda değişen iklim koşullarının fırtına eşliğindeki çok yoğun yağışlarda elbette önemli bir etkisi vardır. Ancak öyle görünüyor ki doğal özellikler dikkate alınmadan imar faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi; düzensiz, yaygın ve çarpık yapılaşmanın bir gelişme biçimi halini almış olması; dere yataklarına binaların, yolların inşa edilmesi sonucunda, önlenemeyecek bir doğa olayının etki ve tahribatı artmakta, can ve mal kayıplarına neden olmaktadır” dedi. 
 “TÜM AKTÖRLERİN İMAR PLANI ÇALIŞMALARINA DESTEK VERMELERİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Yaşanan felaketin 26 Şubat 2010’da meydana gelen ve o günlerde yüzyılın afeti olarak nitelendirilen sel felaketinden çok daha vahim sonuçlar doğurduğu ifade edilen açıklamada, “Sekiz yıl arayla yaşanan ve kader olmaktan çok, planlı gelişmenin öneminin algılanamamış, anlaşılamamış veya göz ardı edilmiş olmasının bir sonucu olduğuna ve sistem içinde yer alan ilgili tüm aktörlerin bir an için durup düşünmesi ve İmar Planı çalışmalarına destek vermeleri, katkı koymaları gerektiğine inanıyoruz” denildi.
Planlı gelişmenin, olası doğal afetlerin en az zararla atlatılabilmesi için hayati önemi olduğu hatırlatılan açıklamada, hayatlarını kaybeden gençlere Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır dilendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20