• BIST 10759.56
  • Altın 6222.1
  • Dolar 49.9258
  • Euro 55.7153
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C

DAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü başarının sınırlarını zorluyor

14.Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde 4 Altın ve 2 Gümüş Madalya
DAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü başarının sınırlarını zorluyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri aldıkları eğitimin karşılığını uluslararası yarışmalarda göstermeye başladı. 14. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’ne katılan DAÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencileri Sude Karşılı, Gamze Kural ve Cem Mengüllüoğlu’ndan oluşan ekip DAÜ Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Kurtuluş Özbaşar ile Uzman Şef Hakan Açıl’ın koordinasyonunda hazırlandıkları yarışmadan başarıyla döndüler.

14.Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde “Gençler Pratik Ekip Yarışması” kategorisinde yarışan başlangıç yemeğinde Sude Karşılı, ana yemekte Gamze Kural ve tatlıda Cem Mengüllüoğlu, aralarında Kore, Pakistan, Fransız ve Azerbaycan ekiplerinin yanı sıra, Türkiye’den çok sayıda üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile uluslararası zincir otel işletmelerinden 44 ekibin de yer aldığı kategoride birinci olarak altın madalya almaya hak kazandı.

Aynı ekiple bireysel olarak katıldıkları “Üniversite Düzeyi Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması” kategorisinde ise, 1 altın (Sude Karşılı) ve 2 gümüş madalya (Gamze Kural ve Cem Mengüllüoğlu) kazanmalarının haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, geçtiğimiz günlerde Antalya’da düzenlenen 8. Uluslararası Altın Kep üniversiteleri şefler yarışmasında da elde edilen başarıdan oldukça memnun olduklarının altını çizdi.

DAÜ Turizm İşletmeciliği programının yanı sıra Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde eğitim kalitesinin hızla yükseldiğini ve uluslararası standartları yakaladığını ifade eden Prof. Dr. Kılıç, DAÜ Turizm Fakültesi’nin Rektörlüğün vizyonu doğrultusunda akademik ve fiziksel alt yapısına yaptığı yatırımların devam edeceğini aktardı. Prof. Dr. Kılıç, mutfak sanatları alanında Turizm sektörüne  eğitilmiş şefler vermeye devam edeceklerini de belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20