• BIST 13463.8
  • Altın 6832.64
  • Dolar 48.6682
  • Euro 56.0345
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 31 °C
  • Güzelyurt 33 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 18 °C

Dayanışma'dan öğrencilere tam destek!

Dayanışma, Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) giriş sınavının yapılmasını talep eden öğrencilere destek belirtti.
Dayanışma'dan öğrencilere tam destek!

Dayanışma, Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) giriş sınavının yapılmasını talep eden öğrencilere destek belirtti.

Dayanışma, AÖA’nın kapatılmasına karşı olduğunu belirterek, devletin, kamu okullarının değil, verdiği kaynak ve desteklerle özel okulların önünü açtığını iddia etti ve bunu eleştirdi.

Dayanışma, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Atatürk Öğretmen Akademisi’ne bu yıl öğrenci alınmayacağının” açıklanması üzerine bakanlık önünde protesto eylemi yapan gençlere destek verdi.

Atatürk Öğretmen Akademisi üzerinde sürekli oyunlar oynandığını savunan Dayanışma, ülkede kamu okullarının “kaynak yok” bahanesiyle desteklenmediğini ancak özel okulların vergi indirimleri,  kaynak ve teşviklerle desteklendiğini kaydetti.

Dayanışma’dan yapılan yazılı açıklamada, böyle olduğu zaman eğitimden yalnızca belli bir kesimin yararlanabildiğini ve fırsat eşitsizliği yaratıldığı ifade edilerek, “Eğitim, devlet eliyle araç olarak kullanılıp sistemin devamını sağlayacak bireyler yetiştirmelidir” ifadeleri kullanıldı.

Ülkenin üniversiteler bakımından da çok zengin olduğu ancak nitelikleri yönünden sorgulanmaya açık oldukları belirtilen açıklamada, üniversitelerin “rant kaygısıyla” hareket ettiği ve ihtiyaç olmayan bölümlere de meslek elemanları yetiştirdiği savunuldu.

Atatürk Öğretmen Akademisi’nin de bu “rant sistemi” için bir tehdit olarak görüldüğünü iddia eden Dayanışma, “Atatürk Öğretmen Akademisi’ne son yıllarda giderek daha az öğrenci alınmasının temel nedeninin de özel okulların bu alanda önünü açmak” olduğunu öne sürdü.

Bu yönde eleştirilerde bulunulan açıklamada, “Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılmaması ve bu yıl öğrenci alması için mücadele eden, sistemin içinde olup da ona karşı çıkabilen gençlerin yanındayız” denildi.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20