• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Denetmenlerin eylemi askıya alındı

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, sendika ile Eğitim Bakanlığı arasında denetmenler konusunda yaşanan sorunların çözümü konusunda uzlaşıya varıldığını ve eylemin askıya alındığını açıkladı.
Denetmenlerin eylemi askıya alındı

Maviş,  yazılı açıklamasında, eğitim sisteminin değerlendirilmesine yönelik büyük bir eksikliği gideren "Denetleme Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Yasası'nın" 2006 yılında Meclis'ten geçirilerek uygulamaya konmasına rağmen, hükümetler tarafından ciddiye alınmadığını ve eğitimde değerlendirme yönlendirme mekanizmasının  tıkandığını savundu.

Bu tıkanıklığı aşmak için KTÖS üyesi olan 14 tane denetmenin 5 Ekim itibariyle Lefkoşa ve Gazimağusa'da eyleme başladığını hatırlatan Maviş şöyle devam etti:

“Eğitim Bakanlığı'nın TC ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde Türkiye'den denetmen getireceği ve denetleme sisteminin entegre edileceği söylemi, yıllardır yapılacağı ifade edilen yasanın eksik tüzüklerinin teknik kurul ile tamamlanması talebi; ilçe denetleme kurullarının kurulması istemi; eksik denetmen kadrolarının açılması talebi; yolluklar ile ilgili belirsizliğin giderilmesi ve Bakanlık tarafından yapılan yanlışlığın düzeltilmesi; 14-23 Eylül 2015 tarihlerinde grevde olmamalarına rağmen Sn. İley Taşkın'ın görevini kötüye kullanarak denetmenlerin maaşlarını kesmek istemesi ve bu konunun mahkeme kararı ile durdurulması eylemin temel gerekçeleriydi.”

5 Ekim tarihinden beri çeşitli eylem, grev, ziyaret ve yasal girişimler ile denetmenlerin sorunlarının dile getirildiğini belirten Maviş, “Yapılan girişimler neticesinde Sendikamız ve Eğitim Bakanlığı ile 2016 'da denetmenler kadrolarının açılması; Mağusa başta olmak üzere ilçe denetleme kurullarının açılıp, MEDDYK Yasasının 9. Maddesine göre görevlendirmelerin yapılması; MEDDYK Yasası'nda öngörülen tüzüklerin teknik kurulda görüşülüp düzenlenmesi; yolluk uygulamaları konusunda yaşanan anomalilerin ve Sayıştay'ın soruşturmasına neden olan yolluk konusunun Denetmenlerin saygınlığı üzerinde yarattığı olumsuzluğun giderilmesi konularında mutabakata varılmıştır “ dedi.

Varılan mutabakatın gereği olarak denetmenler ile ilgili eylemin askıya alındığını kaydeden Maviş, “Eğitim Bakanlığı'nın varılan mutabakatı yerine getirmemesi halinde demokratik eylem hakkımızın saklı olduğunu kamuoyu ile paylaşırız” ifadesini kullandı.DENETMEN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20