• BIST 13509.76
  • Altın 6820.44
  • Dolar 48.664
  • Euro 55.978
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Denktaş Gazimağusa Büyük Sanayiyi Gezdi

Denktaş: “hükümet, seçim kaygısı ile hareket ettiği müddetçe, ekonomik sıkıntılar sürecek” “Hükümet öğrenci sayısının artmasına sevinirken uçak sayısını azaltma çelikisi içinde”
Denktaş Gazimağusa Büyük Sanayiyi Gezdi

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, Hükümetin pandemi sürecinde bir çok kesiminin sesini dinler gibi yapıp aslında duymadığını belirterek seçim kaygısı ile hareket edildiği müddetçe ekonomik sıkıntıların daha da büyüyeceğini söyledi.

Denktaş, seçim çalışmaları kapsamında Gazimağusa’ya gelerek ziyaretlerine başladı.

2-135.jpg

1-(1)-002.jpg

Bu kapsamda iki gece bu ilçede konaklayacak olan Denktaş,ilk olarak Büyük Sanayide bulunanişletmeleri gezdi, dükkan sahiplerine adaylığı ile ilgili bilgiler verdi ve sıkıntılarını dinledi.

3-092.jpg

Yaşanan pandemi süreci sonrası hükümetin kararsızlığı ve ekonomik alanda önceden uyarmalarına rağmen almadığı tedbirler nedeni ile esnafın, işletmelerin büyük zorluklar yaşadığını kaydetti.

Denktaş, gittiği bir çok bölgede esnafın bir çoğunun iş yapamayarak siftah edemeyen durumda günü kapattığının görüldüğünü söyledi.

Hükümetin uçak sayısı ve yolcu sayısının azaltılması kararlarına karşın öğrenci sayısının fazla oluşundan mutluluk belirttiği ifadelerini gördüğünü belirten Denktaş, bu öğrencilerin ülkeye nasıl geleceği ile ilgili sorunun ise yanıt beklediğini dile getirdi.

Bölgede emirnamenin hala yürürlükte olmasının inşaat sektörünü de büyük ölçüde sıfırladığına işaret eden Denktaş, herkesin yaşanan durumdan şikayetçi olduğunu söyledi.

Denktaş şöyle devam etti: “Konuşuyor insanlar, anlatıyorlar dertlerini…Sivil Toplum Örgütleri de gidip dertlerini anlatıyor. Ancak duyan yok. Ve ne yazık ki bu söylenenler duyulmadığı müddetçe, sadece seçime endeksli hareket edildiği müddetçe maalesef ekonomik kötüleşme devam edecek” dedi.

Etrafta kapalı olan atölyelerin yanında boşalan mağazaların bulunduğunun görüldüğünü belirten Denktaş, hükümetin çok ivedi ekonomik tedbirlere yönelmesi gerektiğini kaydetti.

Denktaş şöyle devam etti:

“Seçim kaygısından kurtulmaları lazım. Gerekirse seçimleri yine ertelesinler ama bu sorunlara ciddi olarak eğilip bir çare üretmek gerekiyor. İnsanımız ile konuştuğumuzda seçim ile ilgilendiği yok. Geçim dertleri var. Sağlık konusunda da kaygıları var. Bellik ki sağlık konusunda alınan ve sürekli değiştirilen kararlar da vatandaşımıza güven vermiyor. Bütün bunlara çare bulmamız gerekiyor. Aksi halde işimiz zor”

Bağımsız Cumhurbaşkanı Serdar Denktaş, seçim çalışmaları kapsamında yarın da Gazimağusa’da temaslarını sürdürecek.

4-(1)-001.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20