• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Ders kitaplarında milliyetçilik ortadan kalkacak mı?

Eğitim Teknik Komitesi Rum Eş Başkanı Mihalinos Zembilas açıkladı...
Ders kitaplarında milliyetçilik ortadan kalkacak mı?

Eğitim Teknik Komitesi Rum Eş Başkanı Mihalinos Zembilas, iki toplumlu Eğitim Teknik Komitesi’nin yaptığı işin zor olduğunu, çünkü misyonunun, iki topumdaki öğretmenler, öğrenciler ve öğrencilerin ebeveynleri arasında güven yaratıcı önlem tesis etmek olduğunu söyledi.

Alithia gazetesine söyleşi veren Zembilas, komitenin kuruluşu ve işleyişiyle ilgili bilgiler verirken, komitenin şu ana kadar aldığı en önemli karar ve elde ettiği en büyük başarının, ilk defa, her iki toplumdan öğretmen ve öğrencilerin temasta bulunabileceği bir mekanizma oluşturmak olduğunu kaydetti.

Habere göre Zembilas, 2 Haziran 2016’da Dayanışma Evi’nde düzenlenen iki toplumlu etkinliği örnek gösterirken, iki toplumun liderlerinin de etkinliğe katıldığını ve bu gibi temasların, ortak geleceğin inşa edilmesinde katalizör olacağı mesajını verdiklerini belirtti.

Mihalinos Zembilas, yakın zamanda bir dizi önlem konusunda karar alındığını ve bunların, belli faaliyetler düzenlenmesi hedefiyle, iki toplumun eğitim sistemleri aracılığıyla ileri götürüleceğinden bahsetti.

Zembilas, bu tedbirler arasında öğretmenlerin anti-ırkçı eğitim, barış için eğitim ve insan hakları için eğitim konusunda eğitilmesi, pedagojik tekniklerle ilgili veri tabanı oluşturmak ve eğitim ekipmanlarının, diğer tarafın edebi çalışmalarıyla zenginleştirilmesi vb. tedbirler bulunduğunu ifade etti.

Eğitimde milliyetçilik ortadan kalkacak mı?

İki toplumun, milliyetçi içeriği olan okul kitaplarında değişiklik yapılıp yapılmayacağına dair bir soru üzerineyse Zembilas, mevcut aşamada bunun söz konusu olmadığını ve kısa vadede ileri götürülmesi gereken, özlü temaslar çerçevesi oluşturma gibi çok daha önemli konular bulunduğu yanıtını verdi.

Zembilas, komitenin yaşadığı zorluklar arasında önyargının, tekdüzeliğin ve şüpheciliğin bulunduğunu da kaydederken, komite olarak, kendi aralarında olumlu bir hava ve karşılıklı saygı ortamı oluşturabilmiş olmanın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Eğitim Teknik Komitesi’nin işleyişiyle ilgili takvim bulunmadığını belirten Zembilas, teknik komitelerin, Kıbrıs sorunu çözülünce çalışmaya son vereceğini kaydetti.

Komitenin, her iki eğitim sisteminden de onay almış bir dizi fikir ve öneri sunduğunu da söyleyen Zembilas, geriye, bunların hayata geçirilmesinin kaldığını ve bunlardan bazılarının hemen, bazılarının ise daha uzun vadede hayata geçirilebileceğini ifade etti.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20