• BIST 10959.01
  • Altın 5777.642
  • Dolar 42.5074
  • Euro 49.5642
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 13 °C

Dolarda büyük düşüş yaşanıyor

Dolar/TL, Japonya Merkez Bankasının negatif faiz uygulamasına geçmesinin ardından yaklaşık 4 haftanın en düşük seviyesine geriledi.
Dolarda büyük düşüş yaşanıyor

BoJ, dün başlayan ve bugün sona eren para politikası toplantısında, merkez bankasında tutulan cari hesaplara uygulanan faizi yüzde -0,1'e çekerek, negatif faiz uygulamasıyla Niceliksel ve Niteliksel Parasal Genişleme (QQE) uygulamasına geçti.

Bankanın kararının ardından Asya hisse senedi piyasaları hızlı yükselişler kaydedilirken, uluslararası piyasalarda gelişen ülke para birimlerinde değer kazançları görüldü.

Söz konusu gelişmeyle güne 2,97 seviyelerinden başlayan dolar/TL, yaklaşık 4 haftanın en düşük seviyesi olan 2,9560'a kadar düştü.

Dolar/TL şu dakikalarda dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,4 azalışla 2,9575 seviyelerinden işlem görüyor.

Avro/TL ise açılışta 3,2529'a kadar yükselmesine karşın BoJ kararının ardından 3,2209'a kadar geriledi.

Analistler, BoJ'un ek teşvik uygulamasıyla küresel risk iştahının arttığını ve gelişen ülke para birimleri üzerindeki baskının azaldığını belirterek, dolar/TL için 2,95'in altında kalıcı olunması durumunda 2,86 seviyelerinin gündeme gelebileceğini öngörüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler