• BIST 12433.5
  • Altın 6842.25
  • Dolar 43.4884
  • Euro 51.3612
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara 4 °C

Duncan: Müzakereler tamamen çökmüş değil

İngiltere'nin Avrupa ve Amerika’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, İsviçre’deki Kıbrıs müzakerelerinin sonuçsuz kalmasının müzakerelerin "tamamen çöktüğü" anlamına gelmediğini söyledi.
Duncan: Müzakereler tamamen çökmüş değil

İngiliz parlamentosundaki özel oturumda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Duncan, İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında gerçekleşen ancak sonuçsuz kalan Kıbrıs müzakereleriyle ilgili bir soru üzerine, İngiltere'nin garantör ülkelerden biri olarak müzakere sürecine desteğinin sürdüğünü kaydetti.

Duncan, "Müzakerelerin tamamen çöktüğünü söylemek abartılı olur. Müzakereler şimdilik durdu. Biz müzakerelerin, adanın yeniden birleşeceği başarılı bir sonuca erişmesi için mümkün olan her desteği veriyoruz." diye konuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis arasında İsviçre’de yürütülen müzakereler başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

İsviçre'de 7-11 Kasım'da yapılan görüşmenin devamı niteliğindeki Mont Pelerin zirvesinin amacı, hem toprak meselesinde kriterlerin görüşülmesi hem de garantör ülkelerin katılacağı çoklu konferansın tarihinin belirlenmesiydi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler