• BIST 10759.56
  • Altın 6222.1
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7151
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C

Erhürman: “Polisi medya önünden tartışmaktan imtina ediyorum ama çalışma da yapıyoruz”

Başbakan Tufan Erhürman, suçlarla mücadele konusunda “Polis benim en hassa olduğum konulardan biri. Bunun için de medya önünde tartışmaktan hep imtina ediyorum ama çalışma da yapıyoruz” dedi.
Erhürman: “Polisi medya önünden tartışmaktan imtina ediyorum ama çalışma da yapıyoruz”

Başbakan Tufan Erhürman, suçlarla mücadele konusunda  “Polis benim en hassa olduğum konulardan biri. Bunun için de medya önünde tartışmaktan hep imtina ediyorum ama çalışma da yapıyoruz” dedi.

Erhürman, BRT’de yayınlanan Basın Odası programında güvenlik endişeleri ve polis örgütüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erhürman, polis örgütünün günümüzde artan suç ve suçla mücadele açısından gerek organizasyon şeması gerekse personel ve araç gereç eksikliği nedeniyle yeterli noktada olmadığını kaydetti.

Eldeki polis sayısı kadar mevcut sayının verimli kullanılıp kullanılmadığının da büyük önem taşıdığını belirten Başbakan Erhürman, “Polis benim en hassa olduğum konulardan biri. Bunun için de medya önünde tartışmaktan hep imtina ediyorum ama çalışma da yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakan, vatandaşın güvenliğinin büyük önem taşıdığını, buna ek olarak güvenlik açığının ekonominin üzerine kurulu olduğu yükseköğretim ve turizmde ciddi yaralar açabileceğini ifade etti.

Başbakan Tufan Erhürman, şöyle konuştu:

“Bazı şeyler vardır ya; duyulması gerçekleşmesinden daha beterdir. Yani siz Türkiye basınında sürekli birilerinin birilerini vurduğu, hırsızlık yaptığı şeklinde tanınırsanız, sizin ülkenizdeki suç oranları nüfusa oranla Türkiye’deki suç oranlarının kat kat altında olsa bile imajınız zedelenir ve bundan büyük zarar görürsünüz.”

“SUÇLARIN BÜYÜK KISMI YURT DIŞINDAN GELENLER TARAFINDAN İŞLENİYOR ANCAK…”

Erhürman, ülkedeki suç ve suçluluğunu büyük bir kesiminin yurt dışından gelen insanlar tarafından işlendiğini ancak azımsanamayacak kadar bir kısmını da vatandaşların işlediğini belirtti.

Her şeye rağmen ülkedeki suç oranlarının hâlâ diğer ülkelere göre düşük seviyede olduğunu kaydeden Başbakan Tufan Erhürman, “Bu nedenle rakamları şişirmemek gerekir” dedi.

Başbakan Tufan Erhürman, poliste teknoloji alanında adımlar atılması, eğitimin artırılması, organizasyon şemasının tekrar gözden geçirilmesi, polis içindeki verim ve huzurun sağlanması yönündeki çalışmalarının devam ettiğini, bunlara ek olarak da polis sayısının artırılmasıyla çok daha güvenli bir ortama kavuşulacağını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20