• BIST 13704.52
  • Altın 6757.16
  • Dolar 47.7482
  • Euro 55.1192
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Fişi Remzi Çekti

Nezihi BEYAZ

Cuma akşamı oynanan ve elektrik arızası nedeniyle 13. dakikasında ertelenen T. Ocağı-Cihangir karşılaşması dün gündüz oynandı ve bu sıkıcı maçı T. Ocağı son dakika golü ile 1-0 kazandı.

Aslında sıkıcı derken, mücadelesi bol ama gol pozisyonu az demek istedim. Bu konuda futbolcuları suçlamak olası değil; çünkü bozuk zeminde, kale önleri çamur içinde olan ve yer yer su birikintileri ile kaplı bu sahada futbol oynamak öyle kolay olmadı.

Son vuruşlarda ya kayan, ya da su birikintilerine topu kaptıran futbolculardan fazla bir şey beklemek zaten haksızlık olurdu. Bu nedenle tam bir orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada, açıkçası gol beklemiyorduk ama son dakikada rakibin ıska geçmesi ile topla buluşan Remzi işi bitirdi.

Ahmet Coşkun, Ahmet Saygı ve Deniz ilk yarıda orta sahada çok çalıştılar ama çok da top kayıpları yaptılar. Akande, güçlü fiziği ile arkası dönük topları almakta ve bu topları arkadaşlarına vermekte iyi, ceza alanı içinde son vuruşlarda başarılı değil. Uzun boyu ile buluştuğu hava toplarına iyi yükseliyor, ancak bu toplara darbeli olarak vuramadığı için gol şansı olmuyor.

İkinci yarıda oyuna Tonbara, Remzi ve Doğukan alınınca, Ocak daha çok adamla hücum şansı buldu. Rakip sahada pozisyonlar yarattı, ancak kaptırılan toplarla hızlı çıkan Cihangir de pozisyon bulmaya başladı. Gol vuruşlarında etkili olan Remzi fırsatı bulduğunda bu şansını iyi kullandı ve Ocak tek golle üç puanı almasını başardı.

Cihangir uzun süre iyi kapandı. Orta sahayı kalabalık tutarak Ocak orta sahasında oynayan futbolcuların ileri top taşımalarını önlediler. Savunmadan uzun toplarla çıkma konusunda bir hayli başarılı oldular. Orta sahada Fırat ve Henri bozuk zemine rağmen Ocak savunma arasına attıkları toplarla Uche’ye topla buluşturdular ama Uche Ocak savunmasında gedik bulamadı. Hasan’da iyi yer tutarak ona gol şansı vermedi. Turgut Kaan ve Bilal, ağır sahada ayakta kalmasalar belki de fişi çeken Cihangir olabilirdi.

Doğan’la, Fırat’la ve Uche ile fırsatları değerlendiremeyince, daha doğrusu Ocak kalecisi Hasan Piro önemli kurtarışlar yapınca, golü bulamadılar.

Böylesi ağır sahada fırsatı bulan taraf atıp üstüne yatacaktı. Bunu başaran Ocak oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
  • LAÜ’de “Tek Kampüs, Farklı Gelecekler: Mesleğini Giy”  etkinliği gerçekleştirildi
  • Yangın söndürme helikopteri teslim edildi
  • Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi, 8. yaşını kutladı
  • Üstel: Türkiye ile Tarihi Bir Adım Daha Atıyoruz
1/20