• BIST 13509.76
  • Altın 6822.11
  • Dolar 48.6668
  • Euro 55.9803
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Galatasaray-Fenerbahçe maçı ne zaman oynanacak?

24 ve 29 Mart'ta milli maçlar, hafta sonları lig karşılaşmaları, 20 Nisan'da ise Ziraat Türkiye Kupası yarı final müsabakaları var. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), derbiyi çok ileriye atmak istemiyor.
Galatasaray-Fenerbahçe maçı ne zaman oynanacak?

 Bu kriterler uyarınca en uygun gün 6 Nisan olarak gözüküyor.

Galatasaray- Fenerbahçe maçının güvenlik sebebiyle iptal edilmesinin ardından derbinin hangi tarihte oynanacağı nerak konusu oldu. TFF, yaptığı ilk açıklamada karşılaşmanın gününün ileri bir tarihte duyurulacağını belirtti. Çünkü her iki takım da yoğun bir fikstüre sahip ve programda net bir boşluk yok. Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; ilk etapta TFF yönetiminin kafasındaki tarihin 6 Nisan Çarşamba günü olduğu öğrenildi.

İKİSİ DE KUPA DA YÜRÜYOR

Süper Lig'in bitmesine 8 hafta kaldı ve federasyon, bu maçın sonucunun şampiyonluk yarışına direkt olarak etki edeceğinden derbiyi kısa zaman içinde oynatmayı planlıyor. 20 Nisan’da Ziraat Türkiye Kupası 'nda her iki takım yarı final karşılaşmalarına çıkacağı için o hafta pas geçiliyor.

DİNLENME SÜRESİ YOK

Bir önceki hafta içinde de derbinin yapılması olası gözükmüyor. Çünkü Galatasaray, 29. hafta mücadelesinde deplasmanda Antalyaspor ile 15 Nisan Cuma günü karşılaşacak. Yani Sarı-Kırmızılılar, 12 ya da 13 Nisan’da Fenerbahçe mücadelesini oynarsa dinlenemeyecek. Nitekim Fenerbahçe de 28. hafta maçına 10 Nisan’da Konya’da çıkacağından dinlenme süresi kalmıyor. Kısacası 11-15 Nisan arasını kapsayan hafta içi, iki takıma da uymuyor.

EN GENİŞ BOŞLUK

Milli aradan sonra ise 27. haftada Galatasaray’ın 2 Nisan’da Eskişehir ile deplasmanda maçı var. Fenerbahçe de 3 Nisan’da evinde Osmanlıspor’u konuk edecek. Hafta içinde yani 6 Nisan’da derbinin yapılması halinde Cim Bom 4 gün sonra sahaya çıkmış olacak.

İstanbul’dan ayrılmayacak olan sarı-lacivertliler de3 gün sonra maçı oynayacak. Bir sonraki hafta programına bakıldığında da iki takım için olağanüstü bir sıkışıklık olmadığından TFF, 6 Nisan Çarşamba gününü yeni maç tarihi olarak açıklamaya sıcak bakıyor.

27. HAFTA

2 Nisan Cumartesi
19.00: Eskişehirspor-Galatasaray

3 Nisan Pazar
19.00: Fenerbahçe-Osmanlıspor

28.Hafta
9 Nisan Cumartesi
19.00: Galatasaray-Ç.Rizespor

10 Nisan Pazar
19.00 T.Konyaspor-Fenerbahçe

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20