• BIST 10759.56
  • Altın 6275.32
  • Dolar 49.9874
  • Euro 55.8314
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 8 °C

GAÜ'nün kıtalararası açılımları sürüyor

GAÜ'nün kıtalararası açılımları sürüyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te bulunan ülkenin en büyük ve öncü üniversitelerinden Kırgız Devlet Hukuk Akademisi The Kyrgyz State Law Academy (KSLA) ile akademik ve kültürel alanda ortak çalışmalar içeren anlaşma imzaladı.

Anlaşma GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ve KSLA Rektörü Prof. Dr. Kanat K. Kerezbekov'un imzaları ile hayata geçirildi.

Önemli bir anlaşma

Kırgız Devlet Hukuk Akademisi The Kyrgyz State Law Academy ile yapılan bu önemli anlaşmanın ardından konuyla ilgili olarak bilgi veren GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar'ın vizyonu çerçevesinde GAÜ'nün yurt dışı kampüslerinin yanında 200'ün üzerinde anlaşması bulunduğunu hatırlatarak "Bu anlaşmalara bir yenisini daha eklemek ve öğrencilerimizin GAÜ'nün 3 kıtaya yayılmış kampüslerinin yanı sıra anlaşmalı olduğumuz üniversiteler ile de işbirliği, staj ve çalışma ortamlarının yaratılması, öğrencilerin kariyeri açısından çok büyük önem arzetmektedir" dedi.

İlişkiler çok iyi bir noktada

Kırgizistan ile uzun zamandır süren ilişkilerin çok iyi bir noktaya geldiğini, akademik anlamda da çok güzel işbirliklerine imza atıldığına değinen Öztürk "Mevcut işbirliği çerçevesinde devam eden bu yakın ilişkiler yeni açılımlarla genişleyecek ve GAÜ Hukuk Fakültesi ile de etkin akademik etkinlikleri yapılabilecek" dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi'nin 2016 yılına bir çok yenilik ve etkinliklerle giriş yaptığına da değinen GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Kırgızistan'la kurulan yakın ilişkilerin karşılıklı ziyaretler ve bu ziyaretler sonucu imzalanan anlaşmalarla sonuçlandırılmasının, Girne Amerikan Üniversitesi'nin uluslararası alandaki saygın varlığının sonucu olduğunu da sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20