• BIST 13356.72
  • Altın 6890.99
  • Dolar 48.7802
  • Euro 56.0388
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Genel Tarım Sigortası'nda son gün 8 Nisan

Üreticilerin, 2015-2016 üretim yılında Genel Tarım Sigortası Fonu tazminat ödemelerinden ve Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’nın verdiği Doğrudan Gelir Desteği’nden yararlanabilmeleri için arazi beyan süresi 8 Nisan’da sona eriyor.
Genel Tarım Sigortası'nda son gün 8 Nisan

Üreticilerin, 2015-2016 üretim yılında Genel Tarım Sigortası Fonu tazminat ödemelerinden ve Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’nın verdiği Doğrudan Gelir Desteği’nden yararlanabilmeleri için arazi beyan süresi 8 Nisan’da sona eriyor.

Üreticilerin, Genel Tarım Sigortası Fonu tazminat ödemelerinden ve Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’nın Doğrudan Gelir Desteğinden yararlanabilmeleri için belirtilen tarihe kadar beyan yapmaları gerekiyor.

Genel Tarım Sigortası Fonu’ndan yapılan açıklamada, bu güne kadar beyan yapmayan üreticilerden Genel Tarım Sigortası Fonu’na, bölge veya kaza Tarım Dairelerine beyan yapmaları istendi.

Açıklamada, “Yalan, yanlış ve yanıltıcı beyan veren üreticiler, bakanlığın verdiği her türlü destek, teşvik ve hibelerden 5 yıl süreyle hak mahrumiyeti alacak” ifadesine yer verildi.

BEYAN VE BAŞVURULARI ESASLARI

Genel Tarım Sigortası Fonu’ndan yapılan açıklamaya göre, beyan ve başvurularda dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle:

1) Devlet Emlak Malzeme, Orman Dairesi, Devlet Üretme Çiftlikleri ve Vakıflar İdaresinden kiralanan araziler ve Kaymakamlıklar tarafından kullanım hakkı ve kira mukavelesi yapılan araziler için yapılacak beyanlar sözleşmeleri ile birlikte teslim edilecek. Kira mukavelesi yapılmadığı için sözleşmesini ibraz edemeyen üreticilerin beyanları alınacak. Ancak her durumda beyan listelerinin askıya alınacağı tarihten önce belgelerini ibraz etmeyen üreticiler Doğrudan Gelir Desteği ve tazminat ödemelerinden yararlanamayacak.

2) Üreticilerimiz kimlik ve parsel bazında hazırlanan Başvuru Formlarında bulamadıkları ve boş olarak gönderilen Başvuru Formlarına doldurulacak yeni parseller evraklı teslim edilmediği müddetçe beyan başvurusu kabul edilmeyecek.

3) Üreticilerimizin kendi mülkiyetinde bulunan arazileri için yapacakları başvuruları evraklı teslim edilecek. Çeşitli nedenlerle evraklarını teslim edemeyen üreticilerin beyanı alınacak. Ancak her durumda beyan listelerinin askıya alınacağı tarihten önce mülkiyetlerini gösterir belgelerini Fon’a ibraz etmeyen üreticiler Doğrudan Gelir Desteği ve tazminat ödemelerinden yararlanamayacak.

4) Üreticilerin 2014-2015 üretim yılı beyanları dikkate alınarak Genel Tarım Sigortası Fonu tapu kayıtlarına göre yapılan kontroller sonucu evrakları tamam (temiz) olan alanlara göre hazırlanmış Başvuru Formalarında bulunan ve şahıstan şahısa icar olan parseller için bu yıl evrak istenmeyecek.”

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20