• BIST 13510.01
  • Altın 6835.73
  • Dolar 48.6693
  • Euro 56.0597
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 31 °C
  • Güzelyurt 33 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 18 °C

Girne Üniversitesi Hastanesi İki kollu Anjiyo cihazına kavuştu

Tek çekimde tüm kalp damarlarını görüntüleyebilen ve düşük doz radyasyonla 360 derece görüntüleme imkanı sağlayan adada ilk ve tek iki kollu (biplan) anjiyo cihazının Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde kurulumu gerçekleşti!
Girne Üniversitesi Hastanesi İki kollu Anjiyo cihazına kavuştu

15 Kasım 2016’da açılışı gerçekleştirilmesi planlanan, modern tıbbın gerektirdiği tüm özellikleri karşılayacak şekilde donatılmış, KKTC’nin ilk ve tek düşük doz radyasyonla çalışan hastanesi olma özelliğini taşıyacak Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi için alınan Biplan çift tüp ve çift dedektörlü dijital anjiyografi cihazının kurulumu tamamlandı.

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı yaptığı açıklamada, toplum sağlığını korumaya yönelik cihazlarla donatılma çalışmaları sürdürülen, her türlü tanısal ve girişimsel işlemin yapılabileceği bir cihaz parkuruna sahip olma özelliği taşıyacak hastanenin, sadece KKTC’deki değil, bölgedeki en teknolojik ve aynı zamanda en güvenli hastane olarak halkımıza hizmet vereceğini vurguladı.

Biplan Anjiyografi Cihazı En Üst Seviyede Hasta Güvenliği Sağlıyor

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, hastane cihaz donanımlarının kurulumu ile ilgili yaptığı açıklamada, dünyanın sayılı merkezlerinde kullanılan 3 Tesla Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) cihazının ardından, çift tüp ve çift dedektörlü dijital anjiyografi cihazının da kurulumunun tamamlandığını açıkladı.

Biplan çift tüp ve çift dedektörlü dijital anjiografi cihazı ile düşük dozda radyolojik ve kardiyolojik çekim sağlayabilmenin yanı sıra, özellikle inme ve anevrizma tedavisi gibi nörovasküler girişimsel işlemler için ideal bir ortam yaratılmasına zemin hazırlandığını ifade eden Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, hastanın bu uygulamalar sırasında çok az X ışını ve ilaç verilerek değerlendirilebildiğini belirtti.  Cihazın sahip olduğu üstün teknolojik özellik sayesinde, en ince damarlara ait detayların bile görünür hale geldiğini söyleyen Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, elde edilen 3 boyutlu görüntülerin hastalığın tanı ve tedavisinin planlanmasında yol gösterici olduğunu belirtti.

anjiografi.jpg

İlklerin Hastanesi Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nail Bulakbaşı sözlerine son verirken, hepsi düşük çekim yapabilen cihazlarla donatılan Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde tamamen düşük dozla çalışan ilklerin hastanesi olacağını söyledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20