• BIST 10759.56
  • Altın 6222.1
  • Dolar 49.9257
  • Euro 55.7153
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C

‘ Gücünüz yetiyorsa mühürleyin bakalım !..

‘ Gücünüz yetiyorsa mühürleyin bakalım !..
Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan sahildeki yapılaşmayı mühürlemeye giden Kaymakamlık ve Çevre Dairesi memurlarını sahile sokmadı

Taner ULUTAŞ

Esentepe Belediyesi’nin kumsalda izinsiz yaptığı çalışmalar ile doğa tahribatını durdurmaya giden Kaymakamlık ve Çevre Dairesi görevlilerine hakaret edildi, çalışmaları engellendi ve görev yapmaları engellendi.

Esentepe kumsalında dün yaşananlar olay devletin ne kadar aciz kaldığının bir göstergesi oldu. Görev yapması engellenen Girne Kaymakamlık görevlileri ile Çevre Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğluları’na hakaret edildi. Sahili izinsiz olarak katlettiği için belediyeye kesilen çevre cezasını bile almayan Esentepe Belediye Başkanı, Cemal Erdoğan, “mühürlemeye gücünüz yetiyorsa gelin mühürleyin” diyerek adeta devlete meydan okudu.

DEVLET PRESTİJ KAYBETTİ

Esentepe Polis Karakolu’ndan gelen iki polisin de yetersiz olduğu olayda, gerginleşen olayın büyümesine meydan bırakmamak için geri çekilen ve görev yapamayan kaymakamlık görevlileri ile Çevre Koruma Dairesi görevlileri olay yerinden ayrıldı. Görevliler oradan ayrılırken çalışmaların devam ettiği öne sürüldü.

BELEDİYE BAŞKANI DEVLET MEMURLARINI TAKMADI

Girne Kaymakamlığı’ndan edinilen bilgide, görev yapmak için Esentepe sahiline giden memurların kendilerine yönelik davranıştan dolayı çok üzgün olduklarını, özellikle bir belediye başkanından gördükleri bu yasadışı davranış konusunda söyleyecek sözleri olmadıklarını söylediler.

Kaymakamlık görevlileri, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın yasanın uygulanmasını engellediğini zira orada izinsiz yapılan işlerin mühürlenmesi gerektiğini, ne yazık ki, başkan ve çalışanların agresif tutumunun mühürleme işlemini geçersiz kıldığını ifade ettiler

İKİ ASGARİ ÜCRET CEZA YAZILDI

Yine ayni kaynaktan elde edinilen bilgiye göre, kumsalda nesli tükenmekte olan ve koruma altına alınan canlıların yaşam alanlarına girilerek tahrip edildiği, kumdan oluşan doğal yapının iş makineleri ile alt üst edildiği, doğal bitki örtüsünün yine iş makineleri ile tahrip edildiği öğrenildi. Kumsalda izinsiz dolgu yapıldığı gerekçesiyle, yasanın verdiği yetkiye dayanarak belediyeye iki asgari ücret ceza yazıldığı ancak kesilen cezanın makbuzunun Belediye Başkanı tarafından alınmadığını dile getirildi.

Ayni kaynaklar ayrıca Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın yasaları hiçe sayarak devlet görevlilerinin iş yapmalarını ve izinsiz yapılan işleri durdurmak için mühürleme yapmalarını engellediğini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20