• BIST 14408.28
  • Altın 6663.75
  • Dolar 45.1913
  • Euro 52.9641
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 7 °C

Hayat pahalılığına tepki

Geçtiğimiz hafta hükümet temsilcileri Kamuda yetkili sendikalarla, 2018 yılının hayat pahalılığı seyrini görüşmek için Başbakanlıkta bir araya geldi.
Hayat pahalılığına tepki

Geçtiğimiz hafta hükümet temsilcileri Kamuda yetkili sendikalarla, 2018 yılının hayat pahalılığı seyrini görüşmek için Başbakanlıkta bir araya geldi.

 

Hükümetten gelen 2018 yılı Ekim, Kasım, Aralık aylarında açıklanacak olan Hayat Pahalılığının dondurularak bir sonraki yıl içinde verileceği, Hükümet temsilcileri tarafından yetkili sendikalara söylenmiştir.

 

Ancak görüyoruz ki aradan çok geçmeden, Hükümet yetkililerimiz Hayat Pahalılığının dondurulması yönündeki görüşlerini değiştirmiş, çalışanların ve emeklilerin en doğal hakkı olan 2018 yılı Ekim, Kasım, Aralık ayları Hayat Pahalılığı ödeneklerini resmi gazetede de yayınlayarak kaldırıyor.

 

KAMU – İŞ’in tavrı bu konuda nettir. Hükümet yetkililerini, hayat pahalılığını kaldırması yönündeki almış oldukları kararı iptal etmemesi durumunda yasal eylemlerimizi başlatacağımızı kamuoyuna ve Hükümet yetkililerine duyururuz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler