• BIST 13449.45
  • Altın 6191.5
  • Dolar 47.5303
  • Euro 54.8336
  • Lefkoşa 37 °C
  • Mağusa 36 °C
  • Girne 31 °C
  • Güzelyurt 36 °C
  • İskele 36 °C
  • İstanbul 31 °C
  • Ankara 35 °C

İngiliz Üslerinde Kalkınma Beklemede

İngiliz Üslerinde Kalkınma Beklemede
İngiliz Üslerinde Kalkınma Beklemede

 İngiltere ile Güney Kıbrıs arasında imzalanan ve Kıbrıs’taki İngiliz Üsleri bölgelerinde yaşayan kişilerin, buradaki taşınmazlarını değerlendirebilmelerine imkan sağlayan anlaşmanın uygulanabilmesinin 2021 yılını bulacağı bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, “Üslerde Kalkınma İçin 2021’e Kadar Sabır” başlığı altında verdiği haberinde, Dikelya İngiliz Üsleri Sivil İdarecisi Yorgos Kiteos’un, Güney Kıbrıs ile İngiltere arasında, üsler bölgesinin kalınmaya açılması yönünde yapılan anlaşmaya dair açıklamalarına yer verdi.
Habere göre Kiteos, Güney Kıbrıs ile İngiltere arasında imzalanan anlaşmanın şu anda çevresel konulara ilişkin öneriler sunulması aşamasında bulunduğunu belirterek, ardından imar planının açıklanacağını ve bu aşamada dört aylık itiraz süresinin bulunacağını ifade etti.
Kiteos, tüm bu unsurlar göz önüne alındığında anlaşmanın uygulanmasının 2021 yılını bulacağını belirtirken, anlaşmadan Kıbrıslı Türk taşınmaz mallarının da etkileneceğini ve İngiliz Üsler Bölgesinde arazisi bulunan Kıbrıslı Türkleri de ilgilendirdiğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler