• BIST 13510.01
  • Altın 6835.73
  • Dolar 48.6693
  • Euro 56.0597
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 31 °C
  • Güzelyurt 33 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 18 °C

İtalya'da Tıp okuyan Kıbrıslı Türk gençler:Kimse bize yardım etmeyecek #sokağaçıkmayasağı hemen şimdi!”

İtalya'da Tıp okuyan Kıbrıslı Türk gençler:Kimse bize yardım etmeyecek #sokağaçıkmayasağı hemen şimdi!”
İtalya'da Tıp okuyan Kıbrıslı Türk gençler:Kimse bize  yardım etmeyecek #sokağaçıkmayasağı hemen şimdi!”

İtalya'da Tıp okuyan 2 Kıbrıslı Türk genç sosyal medya hesabından sokağa çıkma yasağı çağrısı yaptı.Salgının ilerleyeceği durumda ülkemize kimsenin yardım etmeyeceğini belirten gençler hata payımız yok dediler.

Daha önce sosyal Medya'da paylaştığı video ile ses getiren Yağış Bey'in Sosyal medyadaki paylaşımı şöyle:

İtalya’da doktorların büyük bir yüzdeliği testlerde pozitif çıkmaya başladı. Hastalanan ve ölen doktorlar var. Testlerde pozitif çıkan doktorlar da herkes gibi 14 gün ev karantinasına girmek zorunda. Bu yüzden şu an burada büyük bir personel açığı yaşanır, ve bunun önüne geçmek için artık sağlık çalışanlarına virüs için test yapmamaya başladılar!

Bizim coronavirüs’e karşı kurduğumuz doktor ekibi 11 kişi; bir futbol takımı gadar. HATA PAYIMIZ YOK. Virüsün hastanelere yayılmasını beklersak bize yardım edecek bir çift el bile kalmayabilir. #sokağaçıkmayasağı hemen şimdi!!

Çağrı Bey’in sosyal medyadan yayınladığı yazısı şöyle:

“Bu akşamüstü Şanghay’dan İtalya’ya 10 tonluk tıbbi malzeme geliyor. Bunların içinde 30 solunum cihazı, 400,000 maske, 60,000 teşhis kiti, 5,500 koruyucu kostüm, 6,700 koruyucu gözlük ve dahası var. Bunların yanında bir da 300 civarı sağlık çalışanı daha yardıma geliyor. Bu işin şakası yok. Dünyanın bütün ülkelerinin bulunduğu Covid-19 istatistiklerinde bile yer verilmeye layık görülmeyen Kuzey Kıbrıs’a böyle yardımlar yapılmayacak. Biz bir başımızayız. 11 cesur doktorumuz ve birkaç boş solunum cihazımız ile bu mücadeleyi sürdürmeye mahkûmuz. Virüsün yayılmasını beklemek gibi bir lüksümüz yok. Kâbus gibi senaryoları önlemek için bugünden en sert adımları atmamız lazım! #sokağaçıkmayasağı hemen şimdi!”

00.jpg0-006.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20