• BIST 10959.07
  • Altın 5772.916
  • Dolar 42.5082
  • Euro 49.5689
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 12 °C

İzcan: “Ya sorumluları açıklarsınız, ya da sorumlu siz olursunuz”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, 4’lü koalisyon hükümetine çağrıda bulunarak, yolsuzluk dosyaları konusunda kararlı adımlar atılmasını talep etti.
İzcan: “Ya sorumluları açıklarsınız, ya da sorumlu siz olursunuz”

İzcan konuyla ilgili yazılı açıklamasında, yolsuzluk dosyalarının devlet içindeki birtakım kesimler tarafından engellendiğini açıklayan  Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay’ı yolsuzlukların araştırılmasını kimlerin engellediğini kamuoyuna açıklamaya çağırdı.
 “Ya sorumluları açıklarsınız, ya da sorumlu siz olursunuz” diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Büyük iddialarla hükümete gelenler, geçen bir yıla yakın sürede ‘dut yemiş bülbüle’ döndü. Kıbrıs Türk toplumu daha fazla hikâye dinlemek istememektedir” dedi.
“Çetelerin, devlet kurumları, polis ve yargı içerisinde yuvalandığını”, “demokrasi dışı güçlerden talimat aldığını” iddia eden İzcan, “Uluslararası hukukun parçası olan, gerçek anlamda bir hukuk devletine ihtiyacımız var” dedi.
Hükümete “Hani kamu reformu yapacaktınız?” diye soran BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Hükümet programınızda yazan hiçbir şeyi hayata geçirmediniz, bu şekilde devam ettiğiniz sürece, sizin de sonunuz, sizden önceki hükümetler gibi olmaya mahkumdur” dedi.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler