• BIST 13509.76
  • Altın 6827.97
  • Dolar 48.6698
  • Euro 55.9914
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Kalp Sağlığı Yürüyüşü yapıldı

Kalp Sağlığı Yürüyüşü yapıldı

Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji Servisi’nin Sağlık Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği geleneksel 5. Kalp Sağlığı Yürüyüşü yapıldı.

Kalp sağlığı açısından yürüyüş ve spor yapmanın faydalarına dikkat çekip farkındalık yaratılması amacıyla organize edilen ‘Kalp Sağlığı Yürüyüşü’ne, Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılan kalp ameliyatları ve stent uygulamalarıyla sağlıklarına kavuşan hastalar, bu işlemleri gerçekleştiren sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı.

Geleneksel Kalp Sağlığı Yürüyüşü saat 09.30’da Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden başlayıp, Sağlık Bakanlığı’nda son buldu.

Yürüyüş sonrasında sırasıyla, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kardiyoloji Şefi Dr. Gülgün Vaiz ve Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle birer açıklama yaptı.

KAMİLOĞLU: “ÖNEMLİ OLAN HASTA OLMAMAK”

Başhekim Ramadan Kamiloğlu, geleneksel hale gelen bu yürüyüşün amacının halkı spor yapma ve sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirmek ve kalplerin korunmasını sağlamak olduğunu belirterek, “Önemli olan ameliyatları yapabilmek değil hasta olmamaktır” dedi.

Kamiloğlu, Kardiyoloji ve Kalp Damar Derneği’nin düzenlediği bu yürüyüşle hastalıklardan korunmak için spor yapmanın gerekliliğine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

VAİZ: “OTURMAYALIM, YÜRÜYELİM, YÜRÜYELİM”

Kardiyoloji Şefi Gülgün Vaiz de, kalp ve damar hastalıklarının dünyada ölümlerin birinci sıradaki nedeni olduğunu belirterek, milyarlarca liranın kalp ve damar hastalıklarının teşhisine ve tedavisine harcandığını vurguladı.

Dünyadaki 25 sağlık örgütüyle birlikte Dünya Sağlık Örgütü’nün ilk sırada yer alan hastalıkları önlemek amacıyla uygulanması gereken 8 karar aldığını anlatan Vaiz, bu kararların amacının 2025 yılına kadar bu hastalıkların yol açtığı ölümleri yüzde 30 azaltmak olduğunu kaydetti.

Vaiz, bu kararlar arasında, tütün, tuz, alkol gibi zararlı maddelerin azaltılmasına yardımcı olmak, obeziteyi azaltmak ve gerekli tedavilerin yüzde 80’nin devlet tarafından karşılanmasının yer aldığını söyledi.

Fiziksel aktivitelerin arttırılmasının da tüm hastalıkların azalmasına yardımcı olacağına dikkati çeken Vaiz, “Oturmayalım, yürüyelim, yürüyelim” dedi.

GÜLLE: “ORTAK VİZYONUMUZ HASTA OLMAMAK”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ise, yürüyüşü düzenleyenlere teşekkür ederek, “Ortak vizyonumuz var, bu da öncelikle hasta olmamak” dedi.

Hasta olduktan sonra yaşanan sıkıntıların her boyutuyla ciddi noktalara geldiğini ifade eden Gülle, bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü’nün de herkesi koruyucu bilinçlendirici hekimliğe dikkat çektiğini söyledi.

Gülle, bakanlığın tuz konusunda denetim, kamu spotu gibi çalışmalarından örnekler vererek, hareketli yaşam tarzının günlük programın bir parçası haline getirmek için organize olunması gerektiğini vurguladı.

Kardiyoloji alanında tedavi konusunda ciddi yol kat edildiğini vurgulayan Gülle, sosyal devlet anlayışıyla yaklaşarak herkesi kamu hastanelerinden tedavi ederek ilaçlarını da buralardan sağlamalarını hedefleyen bir sistem organizasyonu içerisinde olduklarını ve gelecek 10 yılı planlamak için çalıştıklarını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20