• BIST 14734.5
  • Altın 6204.71
  • Dolar 46.4089
  • Euro 53.2515
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C

Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecek

Rum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecek

Fileleftheros gazetesi, Rum Başkanlığı Komiseri Marios Hartsiotis’in önerisi üzerine Bakanlar Kurulu’nun, kayıpların kimlik belirlenmesine yönelik genetik testlerin yapılabilmesi için ilgili ödeneği  21 Nisan’da onayladığını belirterek, Hartsiotis’in konuyla ilgili açıklamasına da yer verdi.

Habere göre Hartsiotis, “Massive Parallel Sequencing” (MPS) veya Türkçe adıyla Yeni Nesil Dizileme (NGS) olarak bilinen modern DNA analiz yöntemlerinin kullanılacağını ve olumlu sonuçların alınmasının umut edildiğini ifade etti.

Hartsiotis, ilgili çalışmaların Genetik ve Nöroloji Enstitüsü tarafından yürütüleceğini ve bu ay içerisinde başlatılmasının planlandığını belirtti.

Kararın; kayıp şahısların ve hayatlarını kaybedenlerin kimlik tespiti çabasında önemli bir adım olduğunu belirten Hartsiotis, kararın ayrıca Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ve hükümetin, kayıpların akıbetinin belirlenmesine ilişkin çabanın yoğunlaştırılmasındaki iradesini teyit ettiğini söyledi.  

Hartsiotis, kayıplar konusunun hükümetin, öncelikli insani konularının başında geldiğini de  yineledi.

Gazete daha önce yazdığı habere atıfta bulunarak bu çalışmanın, 1974 yılında hayatını kaybeden ancak kimlikleri belirlenemeyen Yunan askerleriyle ilgili olduğunu yazdı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler