• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Kayıttan düşmüş araç sahiplerine büyük müjde!

Seyrüsefer ile ilgili önemli düzenleme...
Kayıttan düşmüş araç sahiplerine büyük müjde!

Bakan Dürüst, bir süreden beridir, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında gerçekleştirilen teknik çalışmalar neticesinde, seyrüsefer harçlarının ödenmesi hususunda bir karara vardıklarını belirterek, Bakanlar Kurulu’nca yapılan düzenlemenin, yasa gücünde kararname ile uygulamaya konulduğunu belirtti.

Bakan Dürüst yasa gücünde kararnamelerin 90 günlük geçerlilik süresi ile kısıtlı olduğunu ve vatandaşların bu 90 günlük süre içerisinde, yapılan değişiklikten yararlanması gerektiğinin altını çizdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bakanlar Kurulu tarafından, yasa gücünde kararname ile motorlu araçlar seyrüsefer harçlarının ödenmesi ile ilgili düzenlemenin iki başlık altında olduğunu belirtti.

“Kayıttan düşen araçlar için, kayıt harcı alınmayacak”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu karar uyarınca, seyrüsefer harçlarının ödenmemesinden dolayı kayıttan düşen araçlardan, kayıt ücreti alınmayacağını, bunun yanında, kayıttan düşme tarihine bakılmaksızın, geriye dönük 2 ve ileriye yönelik olarak da 6 aylık ya da 12 aylık olmak koşulu ile 1 seyrüsefer harcı ödemeleri halinde, sisteme dahil olabileceklerini belirtti.

Bakan Dürüst, kayıttan düşen araçların yeniden sisteme dahil olabilmeleri için ayrıca, muayene işlemlerini de yaptırmaları, muayene harçlarının ödenmesinde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirterek, muayene harçlarındaki cezanın geçerli olacağını belirtti.

Kayıttan düşen araçların, muayene işlemlerinin yanında, egzoz emisyon testlerinden de geçmeleri gerektiğinin altını çizen Bakan Dürüst, bu işlemlerin ardından, Araç Kayıt Dairesi’ndeki işlemler için belirtilen süre içerisinde müracaat edilmesi gerekliliğini belirtti.

“Kayıttan düşmemiş ancak geçmiş seyrüsefer harcı geriliği olanlar, bir geçmiş döneme bir de gelecek döneme ait harçlarını yatırmaları yeterli olacaktır”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bakanlar Kurulu’nun yasa gücünde kararnamesi ile uygulanmaya konan, seyrüsefer harçlarının ödenmesine ilişkin diğer uygulamanın ise, kayıttan düşmemiş ancak geçmiş dönem borçları bulunan araçlarla ilgili olduğunu belirtti.

Bakan Dürüst, kayıttan düşmemiş ancak seyrüsefer harçlarında geçmiş dönem borcu olanların ise geçmiş döneme ait 1 gelecek döneme ait ise yine 6 aylık ya da 12 aylık olmak koşulu ile bir seyrüsefer harcı ödemeleri halinde, araçların sisteme dahil olabileceğini belirtti.

Bakan Dürüst, kayıttan düşmemiş ancak geçmiş seyrüsefer harcı geriliği olanlarr ile ilgili olan yeni uygulamanın yanında, kayıttan düşen araçlardaki uygulama gübü, muayene ve egzoz emisyon testlerinden geçmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Dürüst Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca, ayrıca her iki kapsamda bulunan motorlu araç sahiplerinin, ödemeleri gereken tutarı, Maliye Bakanlığı Yasaları uyarınca, 12 aya kadar taksitlendirme imkanına da sahip olacaklarını belirtti

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20