• BIST 10899.34
  • Altın 6264.66
  • Dolar 49.9653
  • Euro 56.0712
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Kişisel Verileri Koruma Kurulu üyeleri seçildi

Kişisel Verileri Koruması Yasası kapsamında görev yapan, bir başkan ve on üyeden oluşan Kişisel Verileri Koruma Kurulu için bugün Cumhuriyet Meclisi’nde seçim yapıldı.
Kişisel Verileri Koruma Kurulu üyeleri seçildi

 Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkanı Hürol Mear, Cumhuriyet Meclisi’nin görev yapmak üzere belirlediği üyelerse Fatma Esenyel Hanaz ve Raziye Nevzat oldu.
Kişisel Verileri Koruması Yasası kapsamında görev yapan, bir başkan ve on üyeden oluşan Kişisel Verileri Koruma Kurulu için bugün Cumhuriyet Meclisi’nde seçim yapıldı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın kurul başkanlığı için önerdiği Hürol Mear’ın adaylığının onaya sunulması ve üye seçimi için vekillere 2 oy pusulası verildi.
Başkanlık için aday gösterilen Mear için “Kabul”, “Ret” ve “Çekimser” seçeneklerine, üyelik için aday olan 6 isimden 2’sine mühür vuruldu. Milletvekilleri, Genel Kurul salonuna kurulan sandığa oylarını kapalı zarfta attı.
Seçim, Kişisel Verileri Koruması Yasası’nın ilgili maddesi uyarınca Cumhuriyet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin veya milletvekillerinin gösterdiği adaylar ile doğrudan aday olanlar arasında yapıldı. 10 üyeden 2’sini seçmekle yükümlü olan Cumhuriyet Meclisi’nde 6 aday yarıştı.
Seçimde, UBP Avukat Ulvi Yerlikaya ile Enver Üstünel’i, CTP Dr. Fatma Esenyel Hanaz’ı, HP Dr. Raziye Nevzat’ı aday gösterirken, Şerife Derya Deniz, Ecevit Alper doğrudan aday oldu.
Başkanlık için önerilen Mear 25 kabul, 1 çekimser oy aldı. İç tüzüğü göre çekimser oy da salt çoğunluğun oylarıyla birlikte hesaplandı. Buna göre, 26 oyla Başkanın Mear olması oy çokluğuyla kabul edildi.
Üyelik için yarışan adaylardan CTP’nin adayı Dr. Fatma Esenyel Hanaz 25 kabul, HP’nin adayı Dr. Raziye Nevzat 28 kabul oyu aldı ve üyeliğe seçildi.

Kurulun diğer 2 üyesini Bakanlar Kurulu belirlerken, kalan 6 üye de yasa çerçevesinde yetki verilen kurumlar tarafından seçiliyor.

Cumhuriyet Meclisi bugünkü çalışmalarını tamamladı. Cumhuriyet Meclisi yarın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Kıbrıs konusundaki son gelişmelerle ilgili bilgilendirilecek. Toplantının saat 10.00’da başlaması bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20