• BIST 13300.01
  • Altın 6746.72
  • Dolar 48.6685
  • Euro 55.99
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 15 °C

Koca: 'Verileri gizlesek nereden bileceksiniz!'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Vakalar eksik açıklanıyor’ iddiasına ‘Gizlesek nereden bileceksiniz’ yanıtını verdi.
Koca: 'Verileri gizlesek nereden bileceksiniz!'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarının gizlendiği iddialarına ilişkin “Kaç kişiyse, bu kişilerin temaslılarını tespit ederek izole ediyoruz. Bunu gizleyerek salgını önleyebilir misiniz? Ağır vaka sayımız her gün artıyor, biz istersek düşürsek nereden bileceksiniz? Ağır vaka sayısının düşürülmesi vaka sayısının düşürülmesinden daha mı zor? Verdiğimiz tabloda asla bir yanlışlık söz konusu değil” dedi.

Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması düzenledi. “Bugün, biz ve dünya virüsün saldırısı karşısında baştakinden daha zor bir dönemdeyiz” diyen Koca, pozitif tanı konulmuş her hastanın, gerekli sağlık hizmetini “muntazam” şekilde aldığını savundu. İzolasyonda olması gerektiği halde dışarı çıkmaya teşebbüs eden yaklaşık 140 bin kişinin HES uygulamasıyla engellendiğini belirten Koca, “Görünen o ki bayramlar, düğünler, taziyeler, salgın sınavında başarısızlığa yol açan zamanlar oldu” dedi. 

Faz-3 aşamasında olan 9 aşı olduğunu söyleyen Koca, “İngiltere, Almanya ve Çin uygulamayı başlatmış durumda. Sonu görülen salgında son kritik ayları yaşıyor olabiliriz” ifadelerini kullandı. Rusya’da geliştirilen bir aşıyla ilgili de başvuru olduğunu aktaran Koca, “Yapılan çalışmaların uygun olduğunu dosyadan anlıyoruz, Faz-3 için eksik tamamlandığında izin verilebilir” dedi. 

Ankara’daki durumun kontrol altına alındığını söyleyen Koca, “Gelecek haftadan sonra bu stabilleşen Ankara’nın durumunun aşağı doğru düşeceğini rahatlıkla söyleyebilirim” dedi. Koca, sokağa çıkma yasağının söz konusu olmadığını, Bilim Kurulu’nun bu yönde bir tavsiyesi olmadığını da kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20