• BIST 12433.5
  • Altın 6811.86
  • Dolar 44.5989
  • Euro 52.3513
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 14 °C

KTTO’dan gümrük çalışanlarının eylemine tepki

KTTO’dan gümrük çalışanlarının eylemine tepki

Gümrük çalışanlarının ek mesai ödeneklerinin zamanında ödenememesi nedeni ile Ercan Havalimanı’nda gerçekleşen eyleme ilişkin Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) tepkisini ortaya koyan bir basın açıklaması yaptı.

KTTO’dan yapılan açıklamada, “Ek mesai ödeneklerinin zamanında ödenememesi nedeniyle gümrük çalışanlarının özellikle Ercan Havalimanı’nda gerçekleştirdikleri eylem ve aksayan kamu hizmetleri, kamu yönetimindeki sorunları bir kez daha ortaya çıkarmıştır. KKTC’de kamu çalışma saatleri ve hizmetlerin devamlılığının ek mesai ödenekleri ile sağlanması, sürdürülebilir bir yapıda değildir.

Kamusal hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde sürdürülebilmesi için çalışma saatlerinin özel sektör çalışma saatleri ile uyumlu hale getirilmesi, e-devlet uygulamaları ile kamuda etkinlik sağlanması, süreklilik gerektiren servislerde ise vardiya sistemine geçilmesi gerekmektedir. Bu vesile ile bugün Ercan Havalimanı’nda yaşanan gerginlikte, olumsuzlukların faturasının iş insanlarımıza çıkarılmasını ve polisin iş insanlarını tutuklamakla tehdit etmesini esefle karşıladığımızı ve kınadığımızı belirtmek isteriz” ifadelerine yer verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler