• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

KUSİOS, TMK’ye Toplu Başvuruları Yorumladı

Rum Hükümeti’nin, KKTC’de faaliyet gösteren Taşınmaz Mal Komisyonu’na, “Maraş’taki taşınmaz mallar için olası toplu başvurulardan kaynaklanacak tehlikeler konusunda” mesaj gönderdiği belirtildi. 
KUSİOS, TMK’ye Toplu Başvuruları Yorumladı

Politis ve diğer gazeteler, Rum Hükümet Sözcüsü Kiriakos Kusios’un Rum Haber Ajansı’na yaptığı açıklamaya yer verdi.
Habere göre, Kusios, böylesi bir gelişmenin, aslında Maraş ile ilgili Türk planlarını cesaretlendirmekle kalmayacağını, ayrıca genel olarak Kıbrıs sorunun çözüm perspektifini tehlikeye atacağını savundu.
Kusios, mülkiyet hakkının kişisel bir hak olduğu olgusuna saygı duymakla birlikte her bir bireyin özgürce kendi taşınmaz malıyla ilgili kararları almasının mümkün olduğunu belirtti. Kusios, hükümetin, gerek yurt içindeki, gerekse yurt dışındaki hukuk danışmanlarının kapalı Maraş’taki taşınmazlar için Taşınmaz Mal Komisyonu’na olası toplu başvuru yapılmasının ciddi tehlikelere gebe olduğu şeklindeki görüşe sahip olduklarını ifade etti. 
Kusios, böylesi bir gelişmenin, iki kesimli, iki bölgeli federasyon zemininde Kıbrıs sorununun çözüm perspektifiyle ilgili mezar taşını teşkil edeceği belirtildi.

AHİLLEAS DİMİTRİADİS 
Politis gazetesi, Güney Kıbrıs’ın tanınmış avukatlarından Ahilleas Dimitriadis’in, hükümetin aksine,  Maraş’ın sahil şeridindeki mal sahiplerinin toplu başvuruda bulunması için teşvikte bulunmaya devam ettiğini yazdı.
Habere göre, Dimitriadis, böylesi bir faaliyetin KKTC’nin tanınması anlamına gelmediğini, tanınmanın başka bir ülkenin vatandaşları tarafından değil devletler tarafından yapıldığına işaret etti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20