• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

LAÜ öğrencileri farkındalık yaratıyor

Palavan, öğrencilerin çevre bilinci ile hareket ederek, çevre duyarlılığı konusunda örnek davranışlar sergilemelerinin son derece önemli olduğunu vurguladı.
LAÜ öğrencileri farkındalık yaratıyor

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında ders hocası Yrd. Doç. Dr. Özcan Palavan öncülüğünde düzenledikleri örnek projeler ile bu kez “Böceklere Karşı Mücadele” ve “Kitap Okumaya Teşvik” adlı etkinlikleri gerçekleştirdiler.

   Palavan “Böceklere Karşı Mücadele” projesi ile üniversite yolunda bulunan çam ağaçlarını böcek ve haşerelerden korumak, ağaçlarda oluşacak çatlakları önlemek, gece görünümlerini ve bakımlarını sağlamak adına yapılan projede öğrencilerin özverili bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Palavan, bir çam ağacının yılda 100 kiloya kadar toz emdiği ve aynı oranda oksijen ürettiği göz önünde bulundurulduğunda; yoğun bir nüfusun yaşadığı üniversite çevresinde bulunan çam ağaçlarının korunmasının son derece faydalı olduğunu ve gelecek dönemlerde ağaç sayısını artırmaya yönelik projelere öncelik vermeye çalışacaklarını belirtti. Palavan, öğrencilerin çevre bilinci ile hareket ederek, çevre duyarlılığı konusunda örnek davranışlar sergilemelerinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

  “Kitap Okumaya Teşvik” projesi kapsamında ise öğrencilerin “Günde 6 Dakika Kitap Okumak Stresi %68 Oranında Azaltıyor”, “Kitap Okumak Telefonunuzun Pil Ömrünü Uzatır” ve “Bir Kitapta Sen Oku” sloganlarıyla Lefke Bölgesi’nde 3 ayrı yerde kurdukları standlarda kitap okuma etkinliği düzenlediklerini belirten Palavan, etkinlik ile farkındalık yaratan öğrencilerin kitap okumaya teşvik eden çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20