• BIST 14429.59
  • Altın 6633.48
  • Dolar 45.2171
  • Euro 52.8819
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

LAÜ öğrencileri Hitit ve Selçuk Mutfağı’nı ünlü şef Akkor’la deneyimleyecek

LAÜ öğrencileri Hitit ve Selçuk Mutfağı’nı ünlü şef Akkor’la deneyimleyecek

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi Bölümü’nün “Exclusive Kitchen Techniques” dersi kapsamında gerçekleştirdiği sunum ve uygulamalı eğitim seminerlerine bu hafta mutfak araştırmacısı, şef Ömür Akkor konuk olacak.

LAÜ Gastronomi Mutfağı’nda yapılacak olan uygulama dersi, şef Akkor tarafından 4 Ocak 2016 Pazartesi günü 11:30-15:30 saatleri arasında verilecek.

‘Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı’ ödülüne layık görülen şef Akkor, Bursa’da geniş araştırmaları sonucunda  ‘Bursa Mutfağı’ ile ilgili 140 tarifin yer aldığı kitabı 2009 yılında ‘En İyi Yerel Mutfak’ kategorisinde dünya mutfak literatüründe yer aldı.

Deneyimlerini aktarmak üzere LAÜ Gastronomi Bölümü öğrencileri ile biraraya gelecek olan Akkor, Hitit ve Selçuk Mutfağı hakkında sunum ve uygulamalar yapacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler