• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

LAÜ’de “Onkolojide Beslenme”ye dikkat çekildi

LAÜ’de “Onkolojide Beslenme”ye dikkat çekildi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından düzenlenen “Onkolojide Beslenme Sorunları ve Çözümleri” konulu konferansa Diyetisyen Dr. Mehmet Refik Sezgin konuşmacı olarak katıldı.

Sezgin sunumunda ilk olarak, kanserin nedenleri, kanserde nutrisyonel desteğinin hedefleri, tedavi planı, kemoterapi, radyoterapi, psiko-sosyal değişiklikler üzerinde durarak, kanser hastalarında beslenme konusunda detaylı bilgiler verdi. Onkoloji diyetisyeni, diyetisyenin kanser süreçlerindeki rolü, beslenmeyi etkileyen faktörler gibi birçok konuda öğrencilere sunum yaptı.

Sezgin: Kanser hastasında beslenme, hastalığın tedavisi kadar önemli

Sezgin, kanser hastasında beslenmenin değerlendirilmesi için öncelikli olarak bir tanının konması gerektiğine dikkat çekerek, hastanın beslenme alışkanlıklarını sorgulayarak, hastanın beden kitle endeksi ve kilosunun kayıt altına alınması gerektiğini belirtti. Kanser hastasında beslenmenin hastalığın tedavisi kadar önemli olduğunu vurgulayan Sezgin, kanser hastalarında görülen kilo kaybı nedeniyle enerji ve protein dengesinin vücudu olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

“Onkoloji hastalarında en önemli aşamalarından biri: beslenme tedavisidir”

“Onkoloji hastalarında beslenmenin tedavide önemli bir köprü oluşturmasının yanında yaşam kalitesini artırıp uzatmak gibi etkisinin varlığı da son çalışmalarla kanıtlanmıştır” diyen Sezgin, onkoloji hastalarında uygulanacak tedavinin doktor, diyetisyen ve hemşireden oluşan nütrisyon timi tarafından karar verilerek, uygun zamanda, uygun dozda olacak şekilde uygulanmakta olduğunu söyledi. Son olarak, hemen hemen onkoloji ünitesi bulunan her hastahanede beslenme nütrisyon timinin de bulunduğunu ifade eden Sezgin, tedavinin etkinliliğinin bu şekilde hızlıca artırılmakta olduğunu dile getirdi.

Konferansın sonunda öğrencilerden gelen sorulara da yanıt veren Sezgin’e sunumlarından dolayı Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhi Selçuk Tabak tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20