• BIST 13261.12
  • Altın 6749.42
  • Dolar 48.6716
  • Euro 56.0021
  • Lefkoşa 34 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 31 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 19 °C

Mağusa İnsiyatifi'nden Akıncı'ya açık destek

Mağusa İnsiyatifi'nden Akıncı'ya açık destek

Mağusa İnsiyatifi yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı'ya ikinci tur seçimleri için açık destek beyan etti...

Açıklamanın tamamı:

Mağusa İnsiyatifi barış ve çözüm odaklı ilerici güçlerin içinden, ikinci tura kalan bağımsız aday Mustafa Akıncı’yı içtenlikle kutlar.

Toplumsal demokrasi,  uzlaşı ve iç barış kültürümüzün geliştirilmesi, federal çözüme ulaşmak için federal değerlerin yaratılması, empati ve hoşgörüyle güven yaratıcı önlemlerin sürece dahil edilmesi, acil ihtiyaçlarımız olarak ortada durmaktadır.

Sn. Akıncı’nın ikinci turda seçilirse, bağımsız tarafsız, tüm partilere eşit mesafede duracak  ve tüm renkleri kucaklayacak bir Cumhurbaşkanı olacağını açıklaması takdire şayandır. Parti rozetleri konusunda tarafsızlık sözü verirken; temel evrensel hak ve özgürlüklerin sağlanmasında taraf olacağını ilan etmesi toplumun bugünkü beklentilerine cevap veren bir söylemdir.

Yine Kıbrıslı Türklerin kendi kurumlarında söz sahibi olabilmesi, Türkiye ile ilişkilerde ne çatışmacı, ne teslimiyetçi ama uzlaşmacı bir tavır izleyeceğini ifade etmesi, güven yaratıcı önlemlerle desteklenecek çözüm odaklı bir siyaset  sözü vermesi kayda değerdir.  Geçmişte acıları paylaşan eski kuşaklara, yeni kuşaklar için nimetlerin paylaşılacağı bir gelecek hazırlama görevini vermesi, uzun yıllardır toplumumuzun günlük yaşamında duymak ve görmek istediği gelişmelerdir.

Akıncı,sembol olarak seçtiği zeytin dalının; barışı, üretimi, verimliliği ve bu adada hep birlikte varolmayı, kökleşmeyi simgelediğini söyleyerek yok olan aidiyet duygusunu ve ortak değerleri yeniden canlandırmanın gerekliliğine de vurgu yapmıştır.

Mağusa İnsiyatifi, Akıncı’nın daha  fazla  zaman kaybetmemek adına özel müzakerecilerle değil liderler düzeyinde görüşmeleri sürdürme  isteğini destekler, ikinci turdaki seçimle sadece Kıbrıslı Türk toplumunun liderini ve müzakerecisini değil ayni zamanda gelecekteki federal devletin dönüşümlü başkan adayını da seçeceğimizi halkımızın dikkatine getirir. Akıncı’nın ikinci tura kalmasını bu vesileyle bir kez daha selamlar, Cumhurbaşkanlığı yolunda ona başarılar diler.

Mağusa İnsiyatifi adına Serdar Atai

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20