• BIST 10759.56
  • Altın 6282.58
  • Dolar 49.959
  • Euro 55.8431
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 8 °C

Meclis heyeti Kosova'da idi

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığındaki Meclis heyeti, Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamalarına katıldı.
Meclis heyeti Kosova'da idi

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığındaki Meclis heyeti, Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamalarına  katıldı.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, resmi davetle Kosova'da bulunan heyette Siber'e milletvekilleri Arif Albayrak ve Hüseyin Angolemli eşlik ediyor.

Kosova Türkleri son 8 yıldır 23 Nisan'ı Milli Bayram olarak kutluyor. İlk kez KKTC Meclis Başkanı'nı ülkelerinde ağırladıklarını ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve Kosova milletvekilleri Fikrim Damka ve Müferra Şinik, Kıbrıs Türk halkı ile Kosova Türk Toplumu arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini arzu ettiklerini belirtti.

Meclis Başkanı Sibel Siber de, Kosova Türkleri ile Kıbrıs Türklerine bakıldığında benzer tarihsel süreçlerden geçtiklerini söyledi.

Bugün Kosova halkının birçok etnik kültürü içinde barındıran ve barış içinde yaşayan bir halk olduğunu ve bu yapıdan memnuniyet duyduğunu belirten Siber, bu durumun  hiç bozulmaması ve kültürel harmoni içinde yaşamaları arzusunu dike getirdi.

Meclis Başkanı Siber, geçmişte yaşanan savaş acılarının ne Kıbrıs'ta ne de Kosova'da bir daha tekrarlanmaması dileğinde bulundu. Ortak kültürel değerlere sahip Kıbrıs Türkleri ve Kosova Türkleri arasında sosyal, kültürel ve ticari alandaki bağların gelişmesi için çalışacağını belirten Siber, iki toplumun birbirlerini tanımalarının önemine değindi.

Kosova Türkleri temsilcisi milletvekilleri de, Prizren'de Kıbrıs Türk halkının kültürünü tanıtan KKTC günleri düzenlemekten mutluluk duyacaklarını ifade ettiler.

Meclis Başkanı Siber, milletvekilleri Hüseyin Angolemli ve Arif Albayrak, Kosova Başbakanı İsa Mustafa'nın katıldığı ve Prizren’de açılan ilk ve tek konsolosluk olan Türkiye Cumhuriyeti Prizren Konsolosluğu’nun açılışına da katıldı. Açılışı, Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TC Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç birlikte yaptı.

Meclis heyeti, Milli Bayram kutlama törenine ve resepsiyona da katıldı.

Törene Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, Türkiye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bakanlar ve milletvekilleri katıldı.

Meclis Başkanı Siber, yarın Kosova Türklerine hitaben Kıbrıslı Türklerin tarihsel süreci üzerine bir konuşma yapacak.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20