• BIST 10759.56
  • Altın 6282.92
  • Dolar 49.9691
  • Euro 55.798
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 8 °C

Meral Akşener'e bir kötü haber daha

MHP'de ihraç istemiyle disipline sevk edilen Meral Akşener'e bir kötü haber de eski sekreterinden geldi. Meral Akşener'in eski sekreteri Esma Bekar, TBMM'den ihraç edilen 41 isim arasında.
Meral Akşener'e bir kötü haber daha

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'in eski sekreteri Esma Bekâr Resmi Gazete'de yayımlanan 672 sayılı KHK ile meslekten ihraç edildi. Konuyla ilgili Yeniçağ'a açıklamalarda bulunan Meral Akşener, "Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman ile görüşeceğim. Öncelikle şunu söylemem gerekir. Esma Bekâr, 20 yıllık bir devlet memuru ve muhteşem bir ülkücüdür. FETÖ'cülükle uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

"Deniz Bölükbaşı tavsiye etti"

Akşener, "Zaten, Esma Bekâr'ı bana tavsiye eden o dönemdeki MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Deniz Bölükbaşı'dır. Ülkücü olduğu için tavsiye etmiştir. Benimle 8 yıl çalıştı. Esma Bekâr bağırsak ameliyatı geçirdi ve 1.5 ay hastanede yattı. Uzun süre sağlık sorunları ile uğraştı görevine devam edemedi. Bu sebeple hakkında soruşturma da açıldı ama doğru söylediği hastane kayıtlarından resmen anlaşılınca tekrar görevine döndü. Sanı- yorum, bu sorunlar yüzünden başına böyle bir iş geldi. Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman ile görüştükten sonra bu konu ile ilgili daha ayrıntılı bir açıklama yapabilirim. Yalnız FETÖ ile ilişkilendirilmesinin, Meral Akşener'e zarar vermek amacıyla yapıldığını düşünüyorum. Yazıktır, ayıptır, günahtır. Tekrar söylüyorum, Esma Bekâr, muhteşem bir ülkücüdür" diye konuştu.

"Gündeme getirmeye çalışıyorum"

İhraç edilenler arasında TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın başmüşaviri Cemal Öztaşile İhsan Özgen, Cemil Tutal, Hasan Erikli olmak üzere üç başkan yardımcısı ile eski Meclis Başkanı Bülent Arınç döneminde işe alınan bir yakını da bulunuyor. Meral Akşener, FETÖ tasfiyeleri arasında ülkücülerin de meslekten ihraç edilmesiyle ilgili olarak da "Türk Eğitim-Sen'e mensup ülkücü öğretmenlerin de ihracı konusunda sendika yetkililerinden aldığım bilgiler çerçevesinde konuyu gündeme getirmeye çalışıyorum" dedi.

"Haklarını Bahçeli koruyacaktır"

Meral Akşener, "MHP Genel Merkezi devreye girmek durumunda değil mi?" sorusuna da "Elbette... Üstelik Sayın Başbakan Binali Yıldırım ile Sayın Devlet Bahçeli arasında oluşan kardeşlik hukukunun parçası olmak üzere çok sıkı bir iletişim var. Haksız yere ihraç edilen ülkücülerin durumunu, sanırım o da gündeme getirecektir ve ülkücülerin hakkını hukukunu koruyacaktır" diye cevap verdi.

kaynak: cumhuriyet.com.tr

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20