• BIST 10759.56
  • Altın 6287.94
  • Dolar 49.9701
  • Euro 55.8893
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

Minikleri barış için biraraya getirecekler

İki Toplumlu Eğitim Teknik Komitesi’nden ilk etkinlik...
Minikleri barış için biraraya getirecekler

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik gerçekleştirilen görüşmeler çerçevesinde kurulmasına karar verdikleri İki Toplumlu Eğitim Teknik Komitesi’nin ilk etkinliğini yapmaya hazırlandığı haber verildi.

Fileleftheros gazetesi, “İlkokul Öğrencileriyle İlk İki Toplumlu Etkinlik… Eğitim Teknik Komitesi’nin Girişimiyle” başlık ve spotuyla verdiği haberinde, Komite’nin ilk etkinliğini, her iki toplumdan öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla 1 Haziran tarihinde gerçekleştireceğini yazdı.

Habere göre, Kıbrıs Rum Haber Ajansı’na (KİPE) konuşan Komite’deki Kıbrıslı Rum Eş Başkanı Mihalinos Zembilas, Komite’nin, etkinlik çerçevesinde 8.30-12.15 saatleri arasında Lefkoşa bölgesindeki okullardan 11 yaşlarındaki 50 Kıbrıslı Rum ve 50 Kıbrıs Türk öğrenciyi ve her iki toplumdan öğretmenleri ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde bir araya getireceğini anlattı.

Etkinlikte eğitici ve eğlenceli faaliyetlerin yapılacağını belirten Zembilas, Akıncı ile Anastasiadis ile bazı yetkililerin de etkinliğe çağrılacağını belirtti.

Zembilas, etkinlik için Teknik Komite üyeleri, gönüllüler ve BM İyi Niyet Misyonu Ofisi’nin çalışacağını belirtti.

Etkinliğe katılım için çok fazla talep olduğundan ilk aşamada çocuklar ve öğretmenleri seçeceklerini belirten Zembilas, öğrencilerin etkinliğe katılmak için ailelerinden izin alacağını belirtti.

Zembilas ayrıca, Komite’nin iki buçuk aylık işleyişi sırasında şimdiye kadar başardığı en önemli unsurun, her iki toplumdan öğretmenler, öğrenciler ve aileler arasında temasların olacağı bir mekanizmanın yaratılması olduğunu belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20