• BIST 13122.58
  • Altın 6723.06
  • Dolar 48.6655
  • Euro 55.8855
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Ozanköy şehitler anıtı düzenlenen törenle açıldı

Ozanköy Şehitler Anıtı düzenlenen törenle açıldı.
Ozanköy şehitler anıtı düzenlenen törenle açıldı

Ozanköy Şehitler Anıtı düzenlenen törenle açıldı.

1963-1974 dönemindeki çatışmalarda şehit olan Ozanköylü Ali Mehmet Barut Kaşıkçı, Nuh Ahmet, Necmi Ali Kaya, Halil İbrahim Recep ve Mustafa Hasan Yavaş adına yaptırılan Ozanköy Şehitler Anıtı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve şehit aileleri tarafından açıldı.

1963-1974 yıllarında şehit olan 5 Ozanköylünün anısını yaşatmak için Girne Belediyesi ve Ozanköy Muhtarlığı işbirliğinde yaptırılan Anıtın açılış töreninde, önce Anıt açıldı, ardından saygı duruşu ve saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ve şehitler hakkında bilgi verilmesinin ardından, Ozanköy İmamı Yunus Söyler tarafından şehitler için dua okundu.

Şehit Hasan Cafer İlkokulu’ndan Suden Kayışkanat ve Zübeyde Yıldız adlı öğrenciler şehitlerin anısına şiir okudu. Şehit ailesi bireyi Mustafa Ergüven ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün konuşmalarının ardından tören sona erdi. 

ERGÜVEN

Şehit ailesi bireyi ve Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Mustafa Ergüven, konuşmasında, şehit olan dayısı Mustafa Hasan’ı 18 yaşında kaybettiklerini dile getirerek, “Mustafa Hasan lise diplomasını alamadan 18 yaşında şehit olmuştur. Biz dayımızı duvarda asılan lise diplomasındaki resimden tanıdık. Bizlere düşen şehitlerimizin varoluş mücadelesini müreffeh seviyeye taşımaktır” ifadelerini kullandı.

GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, Girne Belediyesi olarak çeşitli düzenlemeler yaptıklarını, bugün 44 yıllık bir ihmali sonlandırdıklarını kaydetti.

Ozanköy’e böyle bir Anıtı kazandırdıklarından dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren Güngördü, 5 Şehit Anıtı’nın köyün girişine yapılarak şehitlerin anılarının yaşatılacağını belirtti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20