• BIST 10759.56
  • Altın 6222.42
  • Dolar 49.9226
  • Euro 55.7309
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C

Özersay: “Tarafsız ve objektif haberciliğe özen gösteriliyor”

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK), tarafsız şekilde, farklı siyasi görüşlerin halkın farklı kesimlerine ulaşmasını sağlayan bir misyonu yürüttüğünü söyledi.
Özersay: “Tarafsız ve objektif haberciliğe özen gösteriliyor”

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK), tarafsız şekilde, farklı siyasi görüşlerin halkın farklı kesimlerine ulaşmasını sağlayan bir misyonu yürüttüğünü söyledi.

TAK Müdürü Fehmi Gürdallı ve bazı TAK Yönetim Kurulu üyeleri, TAK’ın kuruluşunun 45’inci yıl dönümü vesilesiyle, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ı ziyaret etti.  

GÜRDALLI: “TAK’A İHTİYAÇ DENİZ FENERİ GİBİ”

Fehmi Gürdallı, kabulde yaptığı konuşmada medyanın çok önemli bir değişim içinde olduğunu ancak bunun TAK’ın önemini azaltmadığını, aksine arttırdığını söyledi.

Gürdallı, sosyal medyanın medyayı çok hızlı bir hale dönüştürdüğünü ancak bu yaşanırken beraberinde bilgi kirliliği ve dezenformasyonu da getirdiğini, bunu önlemek ve doğru habercilik açısından devlet haber ajansına “deniz feneri” gibi ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

TAK Müdürü Gürdallı, bu noktada ajansın hızlı ve doğru haber vermesi gerektiğini, burada tercihin söz konusu olmadığını, her ikisinin birlikte yapılmasının mümkün olduğunu, sadece insan kaynağı ve teknolojik altyapıya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Gürdallı, “Ajansın deneyimli bir kadrosu var, olanakları da el verdiğince teknolojik altyapıyı güncel hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Medyanın pahalı bir sektör olduğunu bu nedenle büyük sermayelerin destekleriyle yürütüldüğünü kaydeden Gürdallı, bu açıdan da bağımsız bir medya için objektif ve tarafsız bir kurum olarak TAK’ın görevinin çok önemli olduğunu söyledi. 

Gürdallı, “Bağımsız, objektif, tüm kesimlere eşit mesafede durmaya çalışarak bir yayın yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

ÖZERSAY: “TARAFSIZ VE OBJEKTİF HABERCİLİĞE ÖZEN GÖSTERİLİYOR”

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da, TAK’ın pek çok açıdan önemli olduğunu, Kıbrıs Türk halkının mücadele ve devletin kurumsallaşma sürecinde de ciddi katkı koyduğunu söyledi.

TAK’ın Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’na bağlı bir kurum olarak, tarafsız ve objektif habercilik özelliğine özen gösterdiğini ifade eden Özersay, hükümetin kurulması aşamasında buna vurgu yaptıklarını anımsattı. 
Özersay, “TAK farklı siyasi görüşlerin, olması gerektiği gibi, objektif ve tarafsız bir şekilde, Kıbrıs Türk halkının farklı kesimlerine ulaşmasına imkan sağlayan bir köprü misyonunu yerine getiriyor” dedi.

Kudret Özersay, medyanın değişen ve gelişen unsularına TAK’ın adapte olacağına inandığını, bakanlığın da imkanları dahilinde ajansa destek olacağını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20