• BIST 11007.37
  • Altın 5751.191
  • Dolar 42.5257
  • Euro 49.528
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Özersay, Wayne’s Keep’i ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, dün, temas hattına bitişik ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprakları içerisinde yer alan Wayne’s Keep Mezarlığı’nı ziyaret etti.
Özersay, Wayne’s Keep’i ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, dün, temas hattına bitişik ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprakları içerisinde yer alan Wayne’s Keep Mezarlığı’nı ziyaret etti. 
Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre ziyarette Mezarlık Anı Defteri’ni de imzalayan Bakan Özersay, 215 kişinin mezarlarının yanı sıra, II. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden 11 Kıbrıslı Türk’ün isminin de yazılı olduğu anıtta ve mezarlıkta incelemelerde bulunup bilgi aldı. 
Wayne’s Keep Mezarlığı’nda her yıl Kasım ayında anma töreni düzenleniyor. “Remembrance Day” adı verilen I. ve II. Dünya Savaşı’nda Birleşik Krallık ordusunda görev yaparken hayatını kaybeden askerler adına düzenlenen törene KKTC’de ikamet eden “İngiliz Sakinler Topluluğu”na üye kişiler de yoğun katılım gösteriyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler