• BIST 10949.06
  • Altın 6324.1
  • Dolar 49.9653
  • Euro 56.0848
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Petridis, üveyik avını yasaklamama sebebini anlattı

Rum İçişleri Bakanı Konstantinos Petridis, AB üyelerinin üveyik avının geçici ertelenmesini onaylamasına karşın güney Kıbrıs’ın ava müsaade etme gerekçelerini anlattı.
Petridis, üveyik avını yasaklamama sebebini anlattı

Alithia, “Üveyik Avının Geçici Yasaklanmasında AB’ye Neden Hayır Dedik” başlıklı haberinde Petridis’in, Ekologlar Milletvekili Yorgos Perdikis’in ilgili sorusuna karşılık yaptığı izah açıklamasına yer verdi.
Habere göre Petridis, üveyik avını “yasal avlanma etkinliğinin, türün nüfusunun Avrupa düzeyinde azalmasına dair ciddi sebepler arasında yer almaması” nedeniyle yasaklamadıklarını söyledi. Petridis, AB’nin ilgili Eylem Planı’nın bağlayıcı olmadığını, nitekim diğer 5 AB üyesinin de üveyik avının geçici ertelenmesi maddesine uymadığını da kaydetti.
Perdikis’in, Rum Avcılık Federasyonu tarafından, üveyik av sayısının takviyesi maksadıyla, “istilacı tür” olduğu öne sürülen “Streptopelia senegalesis” türünün doğaya salınmasıyla ilgili sorusuna karşılık da Petridis, Rum tarafında yürürlükte bulunan vahşi kuşların ve av hayvanlarının korunması ve yönetilmesiyle ilgili yasa tahtında “Steptopelia senegalensis” türünün av türleri listesinde yer almadığını anlattı.
Bu türün “rastgele ziyaretçi” (accidental visitor) addedildiğini belirten Petridis, Steptopelia senegalensis türünün birkaç yıldır Güney’de kalarak kendi popülasyonlarını oluşturduklarını kaydetti.
Petridis, yasada bu türün tasarrufuyla ilgili herhangi bir madde de bulunmadığını söyledi. Aynı yasaya göre ülke doğası özgün veya yerel olmayan türlerin doğaya salınmasının Av ve Fauna Dairesi’nin iznine tabi olduğunu ancak bu örnekte Daire’nin böyle bir izin vermediğini kaydetti. 

Rum Avcılık Federasyonu tarafından yapılan bu eylemin yasa dışı ve Daire’nin bilgisi dışında olduğuna işaret eden Petridis, ancak sosyal medyada yayınlanan fotoğrafların, ispat için kanıt kabul edilmediğini, yetkili birimlerin konuyu araştırmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20