• BIST 10759.56
  • Altın 6278.31
  • Dolar 49.9715
  • Euro 55.921
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

Polisler artık başörtüsü takabilecekler

TC İçişleri Bakanlığı, polisin kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirdi ve kadın polise de başörtüsü serbestisi getirdi.
Polisler artık başörtüsü takabilecekler

Kadın polislere başörtüsü yasağı kalktı. Resmi gazete yayınlanan değişiklikte başörtüsü, ”Üniforma renginde desensiz giysi” olarak tarif edildi. 2013’de memurların kılık kıyafet yönetmeliği değişmiş ve kamu personeline başörtüsü serbestisi getirilmişti. Ancak, polis, asker, hakim ve savcılar kapsam dışı bırakılmıştı.

Yeni düzenlemeye göre, resmi kıyafetli ve üniformalı kadın polisler, ”Şapka, kep veya örgü bere altında, yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına, üniforma renginde desensiz giysi” takabilecek. Yeni yönetmelikte bu hüküm mevcut 5. madde (i) bendinin başına şöyle eklendi: (Büyük harflerle olan bölüm)

”(i) BAYANLARIN ŞAPKA KEP VEYA ÖRGÜ BERE ALTINDA YÜZÜNÜ KAPATMAYACAK ŞEKİLDE, BAŞLARINA TAKTIKLARI ÜNİFORMA RENGİNDEKİ DESENSİZ GİYSİLER HARİÇ, RESMİ KIYAFETİN İÇERİSİNE, dışarıdan görülebilecek şekilde sivil kazak, yelek ve benzeri giyecekler giyilemez. Erkek personelin siyah, bayan personelin ise ten rengi, şeffaf ve parlamayan çorap giymesi zorunludur. Ancak, kışlık kıyafet ile görev yapılan dönemlerde bayan personel pantolon veya etek altında tamamı siyah gözükecek şekilde siyah çorap da giyebilir”

temsili.jpg

MEVCUT YÖNETMELİK NASILDI ?

15 Ağustos 2007’de yayınlanan ve bugüne kadar uygulanan İçişleri Bakanlığı kılık kıyafet yönetmeliğinin değişiklik öncesi ilgili maddesi ise şöyleydi:

”Resmi kıyafetle birlikte kıyafetin içerisine dışarıdan görülebilecek şekilde sivil kazak, yelek ve benzeri giyecekler giyilemez. Erkek personelin siyah, bayan personelin ise ten rengi, şeffaf ve parlamayan çorap giymesi zorunludur. Ancak, kışlık kıyafet ile görev yapılan dönemlerde bayan personel pantolon veya etek altında tamamı siyah gözükecek şekilde siyah çorap da giyebilir.”

ORDUEVLERİ DE SERBEST

16 Ağustos 2016’da yapılan ve Milli Savunma Bakanlığı’nın kılık kıyafet yönetmeliğini değiştiren düzenleme ile de kadınların alın, çene ve yüzleri açık olmak şartıyla başörtülü şekilde orduevlerine girmeleri serbest bırakılmıştı. Böylelikle, askeri personel yakını olan başörtülü kadınların orduevleri, askeri gazinolar ile kamplara başörtülü girmeleri serbest bırakılmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu kadın askerler için ise başörtüsü yasağı bulunuyor.

KAMUDA SERBEST

2013’te ”Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte” yapılan değişiklik ile kamudaki memur ve işçilere başörtüsü yasağı kalkmış, emniyet hizmetleri sınıfına mensup olanlar, hakimler, savcılar ile TSK’da görev yapanlar ise kapsam dışı bırakılmıştı. Son değişiklik ile kadın polisler de kapsama alındı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20