• BIST 12433.5
  • Altın 6268.55
  • Dolar 43.5018
  • Euro 51.6327
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 12 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 12 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 4 °C

RTÜK’ten çizgi filme ‘öpüşme cezası’: Gerekçe, cinselliğe merak oluşturmak

TÜK’ün hazırladığı raporda söz konusu diyalogların ‘cinsellik için merak, ilgi ve cazibe oluşturabilecek nitelikte olduğu’ öne sürüldü.
RTÜK’ten çizgi filme ‘öpüşme cezası’: Gerekçe, cinselliğe merak oluşturmak

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ‘Clarence’ adlı çizgi filmde geçen öpüşme diyalogları nedeniyle Cartoon Network’e para cezası kesti. 

Habertürk’ten Aykut Yılmaz’ın haberine göre RTÜK uzmanlarının hazırladığı raporda 2014’te yayınlanmaya başlayan ABD yapımı çizgi filmin baş karakterleri Clarence ve kız arkadaşı Amy’nin birlikte gezintiye çıktığı parkta aralarında geçen ‘Clarence, Amy Gliese ile birlikte parka gitti, baş başa, yalnız…’, ‘Bahse girerim öpüşecekler’, ‘Öpüşmek mi? O ne demek?’, ‘Bilmiyorum ama anlamı her neyse yapacaklar işte’, ‘Bunlar kesinlikle öpüşecekler’, ‘O taşın üstünde biz olacaktık, Clarence değil’, ‘Neden, Amy ile öpüşmek için mi?’ diyalogları‘cinselliği çağrıştıran kavramlar’ diye nitelendi.

diken

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler